Prima begin Unitas 59:

Voor het eerst sinds zes weken leed Braakhuizen weer eens een nederlaag.

Tegen Unitas’59 werd uiteindelijk een verdiende 3-4 nederlaag geleden.

Unitas’59 kwam uitstekend uit de startblokken en zette de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot vanaf het begin onder druk.

Omdat de roodzwarten niet het niveau haalden van de voorgaande wedstrijden had de ploeg het moeilijk en was de 0-1 voorsprong in de 10e minuut een logisch gevolg van het matige begin van Braakhuizen.

Toen Unitas’59 in de 15e minuut via Richard Hermans de voorsprong verdubbelde was het wel duidelijk dat Braakhuizen een moeilijke middag voor de boeg had.

Het duurde even voordat Braakhuizen het slechte begin enigszins afschudde en leek in de 19e minuut op de goede weg toen Mike de Meij de aansluitingstreffer binnenschoot.

Beide ploegen gaven alles echter moest Braakhuizen gedurende de eerste helft lijdzaam toezien hoe Unitas’59 de bovenliggende partij was en terecht naar de rust ging met een 1-2 voorsprong.

Moeizame tweede helft voor Braakhuizen:

Daar waar de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot de voorgaande wedstrijden overtuigend speelde en met zelfvertrouwen, daar ging er vandaag veel niet goed.

De roodzwarten wilden wel , werkten hard maar veel spelers brachten deze zondag niet datgene wat voorgaande wedstrijden wel lukte.

En dus werd het kort na rust gewoon 1-3 door Patrick Rosier, echter toonde Braakhuizen ondanks de mindere dag wel degelijk veerkracht toen Ralf van Beek in de 50e minuut de marge weer verkleinde tot een.

De gifbeker moest echter helemaal leeg voor Braakhuizen en had daarbij ook nog de pech dat scheidsrechter Janssen een doelpunt in buitenspelpositie gemaakt door wederom Patrick Rosier goedkeurde.

Wederom wist Braakhuizen de aansluiting te realiseren in de 73e minuut toen Ralf van Beek via een penalty de 3-4 op het scorebord zette.

Braakhuizen deed wat het kon en in de eindfase beperkte Unitas’59 zich tot het vasthouden van de voorsprong.

Braakhuizen was een paar keer dichtbij de gelijkmaker maar mocht gezien de wedstrijd eigenlijk geen aanspraak maken op een punt.

Toen scheidsrechter Janssen voor het eindsignaal floot was de 3-4 overwinning voor Unitas’59 een feit en moest Braakhuizen genoegen nemen met de tweede nederlaag van het seizoen.

Volgende week kan de ploeg zich revancheren als het op bezoek gaat bij koploper Hilvaria, een mooie gelegenheid om de domper van vandaag recht te zetten.