Mannen, 1, 3e klasse D

25 maart 2018 14:30

J.J.P. de Kroon

Vandaag stond voor Braakhuizen de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Nieuw Woensel op het programma.

Braakhuizen maakte haar hoge positie op de ranglijst volledig waar door de hekkensluiter met maar liefst 8-0 terug te wijzen.

Met nog elf wedstrijden te gaan is de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot nog volop in de race voor de felbegeerde 2e plek achter aanstaand kampioen Hilvaria.

Braakhuizen nog volop in de race

Dat Hilvaria kampioen gaat worden in de 3e klasse D is geen verrassing meer, slechts een kwestie van tijd, ondertussen is de strijd om de 2e plek in volle hevigheid losgebarsten,

Valkenswaard, Reusel sport Bladella en Braakhuizen lijken de voornaamste kandidaten voor deze 2e plek.

Voor Braakhuizen dus vandaag een hele belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Nieuw Woensel en volgens verwachting was Braakhuizen met 8-0 veel te sterk voor Nieuw Woensel.

Braakhuizen veel beter dan Nieuw Woensel

Zonder zelf groots te voetballen was de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot een maatje te groot voor Nieuw Woensel.

Na het beginsignaal van scheidsrechter de Kroon was het eenrichtingsverkeer en duurde het tot de 14e minuut voordat Ralf van Beek de 1-0 aantekende na een weergaloze pass van Robbie van Hoof.

Braakhuizen was dominant speelde echter geen hele goede wedstrijd maar kwam in de 42e minuut op 2-0 via een afstandsschot van Ibrahim Sanatci, tevens ruststand.

In de rust bleef Ralf van Beek achter in de kleedkamer vanwege een blessure, hij werd vervangen door Remco van Wetten.

In deze 2e helft stelde Braakhuizen orde op zaken en kwam uiteindelijk in de 75e minuut op een 3-0 voorsprong toen Anthony de Haan een penalty verzilverde nadat er een overtreding op hem begaan was in de zestien.

Een paar minuten later tekende Anthony de Haan voor de 4-0 op aangeven van Remco van Wetten.

Slechts een paar minuten later was opnieuw Anthony de Haan de gevierde man toen hij zijn derde van de middag maakte middels een prima individuele actie.

Diezelfde Anthony de Haan stelde in de 85e minuut ploeggenoot Thijs Scheenloop in staat de 6-0 op het scorebord te zetten en drie minuten later bediende opnieuw Remco van Wetten routinier Myron Yourdain waardoor Braakhuizen op een  7-0 voorsprong kwam.

Het slotakkoord was voor jeugdspeler Remco van Wetten die voor de mooiste goal van de middag tekende, hij speelde de complete achterhoede van Nieuw Woensel zoek middels een prima individuele actie en was verantwoordelijk voor de uiteindelijke 8-0 eindstand.

Door dit resultaat blijven de roodzwarten volop in de race voor de 2e plek en kunnen ze zich gaan opmaken voor de uitwedstrijd bij directe concurrent Bladella volgende week.