Mannen, 1, 3e klasse D

20 mei 2018 14:30

M. van de Brink

De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot heeft de laatste thuiswedstrijd voor behoorlijk wat toeschouwers in stijl afgesloten.

DVG uit Liempde werd met maar liefst 8-1 verslagen door doelpunten van Mike de Meij, Romano ter Linden (drie keer) Ralf van Beek (twee keer), Ibrahim Sanatci en Bob Scheenloop.

Braakhuizen overklast DVG

De roodzwarten hadden ook in de eerste confrontatie aangetoond over een betere ploeg te beschikken door met 0-4 te winnen en ook vandaag was het klassenverschil groot.

Dit kwam al in de 5e minuut tot uitdrukking toen spits Mike de Meij de rebound verzilverde nadat de doelman van DVG  een schot van Ralf van Beek niet onder controle kreeg.

Even leefde DVG op toen Luuk van de Ven de gelijkmaker binnenschoot na slordig verdedigen van Braakhuizen.

Daarna was het Braakhuizen dat de wedstrijd volledig controleerde en geheel volgens het wedstrijdbeeld op een 2-1 voorsprong kwam via Romano ter Linden in de 12e minuut.

Nog voor rust liep Braakhuizen via op nieuw Romano ter Linden en Ralf van Beek uit naar 4-1.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft.

Braakhuizen ging in de tweede helft verder daar waar het in de eerste helft mee geëindigd was en kwam wederom vlot tot scoren via Anthony de Haan, helaas voor hem werd hij wegens buitenspel teruggefloten.

Het duurde niet lang voordat de 5-1 toch op het scorebord stond, Romano ter Linden tekende voor zijn derde treffer van de middag na een vlot lopende aanval via Bob Scheenloop en Mike de Meij.

Er was geen houden aan voor DVG, in de 57e minuut scoorde Ralf van Beek de 6-1.

In de 65e minuut mochten Romano ter Linden, routinier Myron Jourdain en Ralf van Beek de douches gaan opzoeken, zij werden vervangen door Thijs Scheenloop, Ibrahim Sanatci en Gerald van Veen.

Het had geen enkele invloed op de roodzwarten, de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot bleef heer en meester en scoorde nog tweemaal, in de 73e minuut verzilverde Ibrahim Sanatci een vrije trap en het slotakkoord was voor Bob Scheenloop die aan het einde stond van een prima aanval, hij tekende voor de  8-1 .

Slechts eenmaal kwam DVG in deze tweede helft in scoringspositie, echter zoals wel vaker dit seizoen is Braakhuizen doelman Youri van Tilburg in zo’n situatie moeilijk te kloppen en ook deze keer hield hij DVG van scoren af en bleef het 8-1 tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van de Brink.

Braakhuizen maakte in haar laatste thuiswedstrijd een gedreven, fitte indruk en liet via een aantal prima combinaties zien dat de ploeg klaar is voor een eventueel vervolg van de competitie, echter moeten de roodzwarten volgende week zondag eerst nog afrekenen met BES, de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.