1 - 2

Braakhuizen 1

2e klasse/3e klasse a

20 juni 2018 20:00

Braakhuizen kan terugkijken op een prima seizoen,  moest in de reguliere competitie alleen Reusel sport en kampioen Hilvaria voor laten gaan en eindigde dus op een keurige derde plek. Dit hield in dat de Braakhuizen de eerste periode overnam en dus mocht gaan proberen via de nacompetitie promotie af te dwingen naar de 2e klasse.

Het werd een gedenkwaardige nacompetitie waarin Braakhuizen aantoonde over een veerkrachtige ploeg te beschikken en als team indruk maakte.

Zo was daar de eerste wedstrijd  in Schijndel tegen Avanti 31 waarin Braakhuizen nog voor rust aanvoerder Teun de Wit moest missen wegens twee gele kaarten.

Braakhuizen toonde in deze wedstrijd aan dat de ploeg gedurende het seizoen stappen heeft gemaakt en maakte indruk door deze wedstrijd verdiend winnend af te sluiten door een doelpunt van routinier Anthony de Haan.

Daarna was FC Engelen de tegenstander,  in stadion de Vliert wist Braakhuizen opnieuw een verdiende overwinning te boeken, mooi detail in deze wedstrijd was  dat Myron Jourdain, inmiddels 38 jaar zijn ploeg bij de hand nam door op fraaie wijze de o zo belangrijke eerste treffer voor zijn rekening te nemen. Uiteindelijk zegevierde de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot met 1-3 en kon het zich gaan opmaken voor de finale.

Geldrop, Sportpark de Kiviet zondag 17 juni 2018

In deze finale was vv Bladella de tegenstander, een ploeg die Braakhuizen in de reguliere competitie uiteraard al twee keer had ontmoet, waarbij Braakhuizen eenmaal won en eenmaal verloor.

Deze finale vond plaats op eigen terrein en zou een mooie ontknoping van het seizoen moeten worden met als resultaat promotie naar de 2e klasse voor Braakhuizen.

Het liep even anders, in een wedstrijd waarin het voor de roodzwarten niet altijd meezat,  was vv Bladella dodelijk effectief en  zegevierde met 0-2, waardoor Braakhuizen moest gaan proberen om via de allerlaatste mogelijkheid alsnog promotie af te dwingen.

Best, Sportpark De Leemkuilen  woensdag 20 juni 2018

De tegenstander deze keer heette SVSSS uit Udenhout en voor beide ploegen was het erop of eronder, hetgeen met name bij Braakhuizen terug te zien was.

De roodzwarten konden in deze wedstrijd om uiteenlopende redenen geen beroep doen op Ralf van Beek, Anthony de Haan, Romano ter Linden, Robbie van Hoof en Remon Bruinen.

Als gezegd Braakhuizen kende een slechte start en mocht van geluk spreken dat het niet al na twee minuten op achterstand kwam, het lukte de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot maar niet om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Braakhuizen moest lijdzaam toezien hoe SVSSS de beste kansen kreeg.

Toch kwam Braakhuizen kort voor rust op voorsprong via Olivier Engelen die een goede actie koeltjes afsloot met een doelpunt en de 0-1 ruststand  vastlegde.

Na rust dacht menig Braakhuizen supporter dat de ban wel gebroken zou zijn en dat Braakhuizen het karwei moest kunnen klaren.

Het werd afzien voor de Braakhuizen aanhang, de roodzwarten kwamen maar niet aan voetballen toe en omdat ook SVSSS niet haar beste wedstrijd speelde en diverse kansen onbenut liet was het spannend tot het einde.

Trainer Jeroen van der Schoot bracht een aantal wissels binnen de lijnen, hij liet jeugdspelers Remco van Wetten en Ryan Maas invallen en laat het nou net die twee snotneuzen zijn die Braakhuizen uiteindelijk in veilige haven loodsten.

In de 77e minuut passeerde Remco van Wetten op stijlvolle manier zijn directe tegenstander, behield het overzicht door een perfecte voorzet op Ryan Maas te geven die koelbloedig de 0-2 liet aantekenen.

Alles en iedereen bij Braakhuizen was door het dolle heen echter gaf SVSSS zich nog niet gewonnen, zelfs niet toen het met tien man verder moest wegen een direct rode kaart.

De ploeg uit Udenhout bleef aandringen en wist vlak voor het einde de aansluitingstreffer te maken en dus waren de laatste minuten spannend en toen de goed leidende scheidsrechter uiteindelijk na een fikse blessuretijd affloot was de promotie voor Braakhuizen een feit.

Braakhuizen volgend seizoen opnieuw 2e klasser een fantastische prestatie van trainer Jeroen van der Schoot, zijn technische staf spelers en supporters, een prettig detail voor eenieder die Braakhuizen een warm hart toedraagt, de jeugdspelers van Braakhuizen rammelen nadrukkelijk aan de poort.