Braakhuizen 1

2e klasse F

7 oktober 2018 14:30

T.N.H. Martens

Braakhuizen heeft aan de uitwedstrijd tegen Beerse Boys middels een 0-1 zege drie punten overgehouden

Droomstart voor Braakhuizen

De roodzwarten schoten uit de startblokken en al in de 2e minuut van de wedstrijd wist Mike de Meij,  goed voorbereidend werk van Anthony de Haan af te ronden, waardoor Braakhuizen op 0-1 kwam

In die beginfase speelde Braakhuizen goed, was met regelmaat gevaarlijk en had met name in de 10e minuut pech toen een inzet van Anthony de Haan op de doellijn werd geblokt.

Beide ploegen toonden enorm veel inzet met als gevolg dat er een rommelige wedstrijd ontstond met veel balverlies over en weer en waarbij Beerse boys na een minuut of 25 veel beter in de wedstrijd kwam.

Kort na elkaar moest Braakhuizen doelman Youri van Tilburg twee keer vol aan de bak om Beerse Boys van scoren af te houden, evenzo vele keren bleek de doelman moeilijk te passeren en als dat al eens gebeurde, zoals in de 36e minuut was aanvoerder Robin Sweegers de reddende engel.

Braakhuizen kwam in deze fase niet meer van eigen helft wist echter de 0-1 vast te houden tot de rust.

Braakhuizen zwaar onder druk in de tweede helft maar toont karakter

Wat zich in de laatste fase voor rust al aankondigde werd in de tweede helft voortgezet een sterk aandringend Beerse Boys dat vol overgave op zoek ging naar de (verdiende) gelijkmaker. Braakhuizen kwam al in de 48e minuut goed weg toen Bob Scheenloop nog net kon ingrijpen en zo een grote kans voor Beerse Boys onschadelijk maakte.

Kort hierna moest Remco van Wetten geblesseerd het veld verlaten , hij werd vervangen door Sammy Dirkx.

Beerse Boys bleef de druk opvoeren en naarmate de wedstrijd vorderde werd het voor Braakhuizen steeds lastiger zeker toen aanvoerder Robin Sweegers na een ongelukkige botsing met Stijn van Heerbeek geblesseerd het veld moest verlaten, Tolga Ozkan was zijn vervanger.

Braakhuizen bleef echter knokken voor wat het waard was en liet zien over de juiste mentaliteit te beschikken om dit soort moeilijke wedstrijden uit het vuur te slepen en ging zodoende ietwat fortuinlijk met drie punten terug naar Geldrop.