Braakhuizen kan wederom niet overtuigen en verliest met 2-0 van Marvilde

Braakhuizen 1

2e klasse F

20 januari 2019 14:30

N.A. Ooms

Vandaag moest de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot aantreden tegen Marvilde, beide ploegen hadden uit 11 wedstrijden 16 punten en bezetten hierdoor plek vijf en zes op de ranglijst.

Op voorhand leken beide ploegen aan elkaar gewaagd maar naarmate de wedstrijd vorderde trok Marvilde langzaam het initiatief naar zich toe en won uiteindelijk verdiend met 2-0 door doelpunten van Tayfun Yilmaz en Max van den Akker.

Tam begin van beide ploegen

De beginfase was er een van aftasten, beide ploegen hanteerden een laag tempo zodat er weinig kansen te noteren vielen en beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden.

De eerste grote kans en naar later bleek ook de enige was voor Braakhuizen toen Myron Jourdain na een imposante rush Romano ter Linden alleen voor doelman Richard Prinsen zette, helaas voor Braakhuizen redde de Veldhovense doelman bekwaam.

Langzaam maar zeker zag je Braakhuizen steeds meer worstelen met zichzelf en verloor het de greep op de wedstrijd, zeker toen Tayfun Yilmaz in de 36e minuut fraai afrondde na een te korte terugspeelbal.

Kort hierna voorkwam Braakhuizen doelman Youri van Tilburg de 2-0 voorsprong voor Marvilde en werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

Braakhuizen haalt geen moment het gewenste niveau in de 2e helft

De roodzwarten wilden wel maar slaagden er in de 2e helft geen moment in om het Marvilde, dat ook geen topwedstrijd speelde maar enigszins moeilijk te maken en het was dan ook niet vreemd dat Marvilde in de 71e minuut op 2-0 kwam via Max van den Akker waardoor de wedstrijd wel gespeeld was.

Braakhuizen  had vandaag een echte offday en dat werd nog maar eens benadrukt door een vijftal gele kaarten , waarvan twee voor Shentley Mathilda.

Braakhuizen  leed vandaag een terechte nederlaag en zal zich de komende wedstrijden moeten herpakken wil het niet serieus in de problemen komen.