2e klasse F

24 maart 2019 14:30

P.T.A. Hoeks

Het was even geleden (27-01-2019) dat de roodzwarten hadden gewonnen en dus stond er vandaag veel op het spel voor Braakhuizen.

De ploeg had moeite om na de winterstop het niveau van voor de winterstop te halen en dat kostte behoorlijk wat punten, waardoor Braakhuizen afzakte naar de 8e plek op de ranglijst en qua punten maar net boven de streep stond.

Braakhuizen vormt sterk collectief.

Na een aantal teleurstellende wedstrijden was de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot er alles aan gelegen om vandaag tot een goed resultaat te komen tegen Marvilde.

Gedurende de beginfase van de eerste helft toonde Marvilde zich de beter voetballende ploeg, echter kwam nauwelijks tot kansen.

Braakhuizen gaf weinig tot niks weg ondanks het veldoverwicht van Marvilde en sloeg in de 37e minuut toe toen aanvoerder Mike de Meij koeltjes afrondde na een goede aanval via Remco van Wetten en Anthony de Haan.

Kort voor rust zag Thijs Scheenloop namens Braakhuizen zijn kopbal op de lat uiteenspatten en dus gingen beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Marvilde loopt zich stuk op de hechte verdediging en de onverzettelijkheid van Braakhuizen.

In de beginfase van de tweede helft zette Marvilde Braakhuizen onder druk en moest meer risico nemen hetgeen voor Braakhuizen meer ruimte betekende in de counter.

Zo was daar in de 55e minuut een goede kans voor Mike de meij op aangeven van Anthony de Haan, zijn inzet ging echter voorlangs.

Marvilde deed wat het kon, het voetbalde eigenlijk prima echter kwam het maar nauwelijks tot kansen, wat voor een groot deel te danken was aan de tomeloze inzet van de roodzwarten en de stabiele verdediging.

Uiteindelijk wist Braakhuizen de overwinning over de streep te trekken en krabbelt hierdoor wat uit het dal.

Scheidsrechter: Patrick Hoeks

Geel: Brian Driessen, Mike de Meij (Braakhuizen), Gijs Kiebert, Michael Maessen (Marvilde)

Opstelling Braakhuizen: 2. Robin Sweegers, 3. Brian Driessen, 4. Victor Akwunwa, 5. Wesley Jeoffrey, 6. Teun de Wit (40e/8. Bob Scheenloop), 7. Thijs Scheenloop, 10. Myron Jourdain (57e/12. Romano ter Linden), 11. Mike de Meij, 14. Remco van Wetten, 20. Anthony de Haan (80e/9. Sami Hawedi), 23. Youri van Tilburg

Opstelling Marvilde: 1. Sam van Rooij, 3. Wouter van Vark (10. Murtaza Nawabi), 4. Tommy van de Wiel, 5. Vincent Bartholomeus (22. Michael Maessen), 6. Sander Bertels, 7. Jelle Born, 9. Max van den Akker, 11. Tayfun Yilmaz, 12. Ties Bazelmans (14. Gijs Kiebert), 16. Danny Das, 28. Robbert Born