Ontluisterende nederlaag voor Braakhuizen.

4 - 0

Braakhuizen 1

2e klasse F

17 februari 2019 14:30

Braakhuizen heeft in de uitwedstrijd tegen RKVVO een fikse nederlaag moeten slikken.

Na negentig minuten voetbal, wat het aanzien wat de roodzwarten betrof nauwelijks waard was stond er een alleszeggende 4-0 eindstand op het scorebord door doelpunten van Jordi Verhoeven (drie maal ) en Martijn van Dijk.

Onthutsend zwak Braakhuizen in de eerste helft

Ziedend was hij in de rust, Jeroen van der Schoot trainer van Braakhuizen zag zijn ploeg op alle fronten tekort komen.

Het leek wel of de roodzwarten het belang van een goed resultaat vandaag niet beseften, zo slap werd er aan de wedstrijd begonnen.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat RKVVO kinderlijk eenvoudig naar een ruststand van 3-0 kon uitlopen en Braakhuizen kon daar weinig tot niks tegenover zetten.

RKVVO kreeg van Braakhuizen alle ruimte om te voetballen en daar maakte de ploeg goed gebruik van.

De thuisploeg voetbalde veel beter, combineerde gemakkelijker en bracht de roodzwarten keer op keer in verlegenheid en ging comfortabel rusten met een 3-0 voorsprong.

Vermeldenswaardig was het derde doelpunt dat door Jordi Verhoeven middels een fraaie lob tot stand kwam.

Tweede helft niet veel beter van Braakhuizen

Braakhuizen trainer Jeroen van der Schoot wisselde in de rust Sami Hawedi en Ryan Maas, voor hen kwamen Teun de Wit en Remco van Wetten in de ploeg.

Braakhuizen toonde in die tweede helft meer inzet en kon af en toe wat meer tegenstand bieden, wist echter maar weinig echte kansen uit te spelen, moest het doen met een goed afstandsschot van Anthony de Haan en een goede kans voor Mike de Meij welke beiden door de doelman van RKVVO onschadelijk werden gemaakt.

Doordat de roodzwarten wat opportunistischer gingen spelen kwam er meer ruimte voor RKVVO wat in de 80e minuut leidde tot de 4-0 eindstand door Martijn van Dijk.

Door deze nederlaag zal het voor Braakhuizen een hele klus worden uit de gevarenzone te blijven zeker gezien de matige vorm waarin de ploeg al enkele weken verkeert en moet het volgende week thuis tegen Wilhelmina 08 vol aan de bak om de punten in Geldrop te houden.

Scheidsrechter: John Swaanen