Braakhuizen begint de competitie met een nederlaag bij SV Someren

1 - 0

Braakhuizen 1 (zon)

2e klasse F

22 september 2019 14:30

Braakhuizen heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen geen punten weten te halen.

Someren was met 1-0 te sterk in een verder redelijk gelijk opgaande wedstrijd.

Someren begint het beste aan de wedstrijd.

Braakhuizen en Someren ontliepen elkaar vandaag niet zoveel, helaas voor Braakhuizen had Someren wel begrepen dat ze fel aan de wedstrijd moesten beginnen, met als gevolg dat gedurende de beginfase Braakhuizen bijna alle duels verloor.

De betere start van Someren bleek uiteindelijk de basis voor de overwinning van de blauw witten.

In de 5e minuut van de wedstrijd verdedigde Braakhuizen slordig uit waardoor Luuk Hoeben in balbezit kwam en Mike Kusters op maat bediende die fraai afrondde.

Braakhuizen was in deze fase steeds een stapje te laat waardoor Someren het veldoverwicht had, echter wist Braakhuizen zich langzaam maar zeker te ontworstelen aan het Somerens overwicht.

Na deze eerste twintig minuten ging de wedstrijd wat meer gelijk op , hetgeen resulteerde in de eerste grote kans voor Braakhuizen, Roy Olislagers kopte behoorlijk vrijstaand voorlangs.

Ook Braakhuizen aanvoerder Mike de Meij wist een paar minuten later in kansrijke positie niet scoren.

Kort voor rust leek het tij dan toch te keren voor de roodzwarten, toen scheidsrechter Masman Braakhuizen een strafschop toekende na een overtreding op Brian Driessen.

Een klusje voor Braakhuizen routinier Anthony de Haan echter wist Someren doelman Werts middels een katachtige reactie de penalty te stoppen en bleef de stand 1-0 in het voordeel van Someren, tevens de ruststand.

Braakhuizen start goed in de tweede helft.

In de rust werd Rik Slaats bij Braakhuizen vervangen door Kelsey Zainal en probeerde Braakhuizen uit alle macht de gelijkmaker te forceren wat na een goede aanval via Roy Olislagers en Anthony de Haan bijna de 1-1 betekende, ware het niet dat de paal het goede schot van Anthony de Haan blokte.

Na deze goede start van de roodzwarten bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd, echter wat de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot ook deed Someren gaf geen krimp meer en wist dan ook gemakkelijk de 1-0 over de streep te trekken waardoor Braakhuizen met nul punten terug keerde naar Geldrop.

Scheidsrechter: Jochem Masman
Geel: Oelse Venhuizen (Someren), Anthony de Haan, Roy Olislagers, Maarten Elsendoorn (Braakhuizen)