Mannen Veteranen zaterdag, VE1, 2e klasse B

28 november 2015 15:00

JOS VAN SANTVOORT

Het roodzwarte elitekorps heeft in de thuiswedstrijd tegen de vakbroeders uit Gerwen wederom aan de verwachtingen voldaan.

Na 70 minuten voetbal of toch in ieder geval iets wat daarop zou moeten lijken stond er een 2-3 eindstand op het scorebord en dus stapten de roodzwarten als morele winnaar van het veld.

Voorafgaand aan deze wedstrijd heb ik de statistieken uitvoerig bestudeerd en kan ik maar een conclusie trekken, uiteindelijk zal het met deze lelijke gemankeerde A ploeg goed komen.

Enige uitleg is hier op zijn plaats:

RKVVO thuis: 2-4, Wodan uit: 1-1, Nuenen uit: 3-1 en RKGSV thuis 2-3, dat wil zeggen in 4 wedstrijden 6 doelpunten voor en 11 tegen dus een doelsaldo van min 5 in 4 wedstrijden.

Goed beschouwd is dat per wedstrijd 1 tegendoelpunt (afgerond naar beneden) en als je bedenkt dat de A ploeg om diverse redenen altijd al met 1-0 achterstaat voordat de wedstrijd begint is het resultaat van de laatste 4 wedstrijden opmerkelijk te noemen.

Ik durf dan ook gewoon te stellen dat de lelijke A ploeg langzaam op stoom begint te komen en menig voetbalhart sneller zal gaan laten kloppen in de toekomst.

Opmerkelijk omdat beide coaches Theo en Gerrit, die in het vervolg liever Gerard wordt genoemd omdat iedereen hem Gerrit noemt elke keer weer worden geconfronteerd worden met late afzeggingen.

Zo lieten vandaag Jos, Pierre, Bert, Ronnie, Ferdi, Patrick en Edwin om uiteenlopende redenen verstek gaan en meldde laatkomer Kees, die zich de laatste tijd maar moeilijk kan losmaken thuis, zich pas halverwege de 1e helft.

En dus moesten beide zwaargewicht coaches alle zeilen bijzetten om een representatief elftal het veld in te sturen, konden echter wel rekenen op steun in deze van voormalig tobscoorder Twan, die in de persoon van Mark Schoofs versterking had opgetrommeld.

Mark, jeugdtrainer bij ons clubke en dus bekend met de cultuur had de twijfelachtige eer voor het eerst kennis te maken met de uiterst lelijke en domme A ploeg , wonderwel paste hij zich naadloos aan hetgeen een hele hoop over hem zegt, pluspuntje hij kan echt wel un bietje voetballen , dus een welkome aanvulling zo niet een versterking.

Toen stand in scheids en niet onverdienstelijk tobkok Jos de wedstrijd in gang zette werd al snel duidelijk dat de groenwitten uit Gerwen eigenlijk geen partij waren voor de roodzwarten.

De manschappen van Theo en Gerrit controleerden de wedstrijd, kwamen in de 12e minuut echter goed weg toen een machtig maar houdbaar schot doelwachter Gerard te machtig was en via beide palen geen doel trof en bij doelman Gerard de reactie ontlokte, die had ik normaal gesproken gewoon gehad.

Wat hullie kunnen da kan ik ook moet snotneus, marathonloper en captain Richard gedacht hebben, hij knalde vanaf een meter of 20 via een machtig maar houdbaar schot prachtig raak en zette de roodzwarten op een 1-0 voorsprong.

Toch voelden de roodzwarten zich bij deze voorsprong niet helemaal op hun gemak en in navolging van de gevolgde tactiek van de voorgaande wedstrijden lieten ze RKGSV nog voor rust langszij komen, ruststand derhalve 1-1.

In de rust bracht hoofdcoach Theo laatkomer Kees in de ploeg en was voormalig sprintkanon Twannie zo vriendelijk zijn schoenen af te staan aan kilometervreter Floor.

Veel meer wijzigingen kon hoofdcoach Theo niet aanbrengen omdat snotneus Wimke in de 1e helft geblesseerd het veld moest verlaten na een onschuldige tackle van de tegenstander, hij werd door nieuwkomer Mark vervangen.

Na rust werd al snel duidelijk dat dit weer zo’n wedstrijd was die de roodzwarten van het begin tot het eind controleerde en dus was het niet zo vreemd dat RKGSV in de 40e minuut de leiding nam en er in de 50e minuut nog een schepje bovenop mocht doen en de 1-3 een feit was.

Dat dit iets teveel van het goede was bleek in de 65 minuut toen voormalig tobscoorder en gifkikker Twan de 2-3 liet aantekenen middels een bekeken lob hiermee de eindstand vastlegde en de vooraf uitgestippelde tactiek tot in de perfectie uitvoerde.

Na het eindsignaal van de soeverein leidende stand in scheids Jos overheerste bij menig atleet van de A ploeg een voldaan gevoel en zal met name Mark Schoofs een prettig gevoel overhouden aan zijn debuut voor de lelijke domme A ploeg, ik had al aangegeven dat hij zich als een vis in het water voelde en dat dat een hele hoop over hem zegt, want ga er maar eens aanstaan, hulde Mark!!

Waarschijnlijk ben ik hier en daar iets vergeten te melden, heb ik me af en toe laten meeslepen door emotie, heb echter wel mijn best gedaan een waarheidsgetrouwe weergave van de feiten te geven en ben daar volgens mij wel in geslaagd.

Mocht u daaromtrent twijfels hebben dan bent u bij deze van harte uitgenodigd om de volgende sportieve uitspatting van het elitekorps bij te wonen tegen buurman vv Geldrop.

Toestemming van thuis, een tientje eventueel twintig euro lapgeld, totaal niks met voetbal hebben en u zult zich als een vis in het water voelen, u bent gewaarschuwd.