Tivoli VE1

Mannen Veteranen zaterdag, VE1, 2e klasse A

18 april 2015 15:30

Peter Hanssen

Het was ongetwijfeld aan velen voorbijgegaan, zelfs sommige atleten van de A ploeg wisten het tot kort voor de wedstrijd niet.
Het zou vandaag een bijzondere wedstrijd worden tegen Tivoli, de roodzwarten konden namelijk kampioen worden, konden het zich zelfs permitteren om Na grondige bestudering van de ranglijst, bleek de lelijke A ploeg vanaf
wedstrijd 1 de ranglijst aan te voeren en vandaag was dat nog steeds zo.

De veteranen A ploeg had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tivoli 21 punten voorsprong op de naaste belagers en kon vandaag het karwei af maken, mocht zelfs een nederlaag toestaan.
Jammer voor de A ploeg was het feit dat deze wereldprestatie niet door was gedrongen een nederlaag te incasseren.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat coach Theo als thema vandaag kampioenschap had gekozen.

bij de club en zo kon het gebeuren dat slechts een handjevol toeschouwers de moeite had genomen om deze gedenkwaardige wedstrijd bij te wonen.
Coach Theo mistte vandaag een aantal spelers en een assistent coach om uiteenlopende redenen, jammer dat er nog steeds leden van de A ploeg zijn die een tripje buitenland boven een wedstrijd van de A ploeg verkiezen.
Daar tegenover stond een optreden van “ oud veteraan” Peter Hansen, hij trad op als scheidsrechter gedurende de 1e helft en deed dat op een voor hem kenmerkende manier. Overigens was wel opvallend dat Peter het presteerde om gedurende 35 minuten zijn mond te houden, iets wat hem als actief speler van de A ploeg vroeger nooit lukte.
Na een grondige wedstrijdbespreking van coach Theo, waarin hij het belang van de wedstrijd nog maar eens benadrukte en dus aangaf dat wij geschiedenis konden schrijven middels een nederlaag met maximaal 5 doelpunten verschil en dan toch als kampioen gehuldigd zouden worden, floot scheidsrechter en alleskunner Peter Hansen voor het begin van de wedstrijd.
Als veteranen A ploeg watcher zag ik het direct, er stond heel veel spanning op de wedstrijd en in de 5e minuut kwam Tivoli al op een voorsprong; na knullig uitverdedigen werd stand in doelman Wim voor de 1e keer verslagen.
Er werd ff snel gerekend en toen bleek dat we nog een marge hadden van 4 doelpunten, niks aan het handje dus.
Toch veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks en bleef Tivoli de lakens uitdelen en mocht in de 18e en 28e minuut nog 2 keer scoren.
Gelouterd als ze zijn vonden de atleten van de A ploeg het genoeg en namen een weloverwogen tactische beslissing, gifkikker Patrick werd naar het front gestuurd bij een van de spaarzame corners en hij wist met een knallende kopstoot deze keer eens niet een tegenstander te vellen maar voor de 2e keer in zijn inmiddels lange loopbaan het net net niet te vinden, echter keurde scheids Peter het doelpunt goed, hiermee de ruststand op een geruststellende 1-3 bepalend.
Het zag er goed uit en dan heb ik het niet over de A ploeg maar wel over het aanstaande kampioenschap, zeker toen Kees hete kip die tegenwoordig zijn bijnaam meer dan waarmaakt geloof ik en voormalig 1e doelman en toekomstig arbiter Gerard zich kwamen melden.
In zijn drift om zijn gebruikelijke onnavolgbare wissels door te voeren, wisselde hoofd coach Theo naast voormalig tobscoorder Twan, good old Peer en Ronnie Brunswijk ook scheidsrechter Peter Hansen, die overigens in de rust aangaf nog hendig met dit zootje ongeregeld mee te kunnen.
Voor hen kwamen binnen de lijnen, tobkok Jos, hete kip Kees, voormalig sprintkanon Twannie en nieuwbakken scheidsrechter Gerard, met name het inbrengen van hete kip Kees bracht bij Tivoli toch enige twijfel teweeg.
Het moet gezegd worden, normaal is het na rust bij de A ploeg niet om aan te zien, maar vandaag met in het achterhoofd het naderend kampioenschap stegen de manschappen van coach Theo boven zichzelf uit.
In eerste instantie mocht Tivoli nog 2 maal scoren om alle mogelijke aantijgingen mbt eventuele omkooppogingen de kop in te drukken, toen vond met name tobkok en gelegenheidsspits Jos het tijd voor zijn momentje.
Overigens had hij zijn moment volgens velen al gehad toen hij na een prima voorzet opzichtig bukte om maar niet te hoeven koppen.
Na een prima solo waarbij hij een aantal tegenstanders het bos in stuurde werd hij binnen de zestien aangetikt en had hij een overtuigende schwalbe in huis, zodanig dat invaller scheidsrechter en voormalig 1e doelman Gerard de bal op de stip legde.
In eerste instantie leek dit een klusje voor voormalig tobscoorder Twan, maar daar hij de laatste tijd van de penaltystip niet al te trefzeker was gebleken moest de wederom nog steeds poepfitte Frank het vonnis voltrekken, hij faalde niet en zette de 2 -5 eindstand op het scorebord en stelde daarmee het kampioenschap veilig.
Wat volgde waren uitzinnige taferelen, immers schreef de A ploeg geschiedenis als eerste kampioen van dit seizoen, zelfs PSV moest de A ploeg voor zich dulden en dat is geen schande want zeg nou zelf , er zijn toch maar weinig ploegen die qua uitstraling, intelligentieniveau, uiterlijk, gewicht, kwaliteit en drankbereidheid ook maar in de buurt komen van de lelijke kampioensploeg van coaches Theo en Gerrit.
Bij deze bent u dan ook weer van harte uitgenodigd, echter alleen als u geen verstand van voetbal hebt en over een maar dan gemiddeld gevoel voor humor beschikt en thuis gemist kunt worden, om de volgende wedstrijd van de kampioenen bij te wonen en dat is een bijzondere.
Op zaterdag 25 april zal de veteranen C ploeg een poging wagen om de kampioenen van de A ploeg een hak te zetten, zij zullen van goeden huize moeten komen echter doet een vaatje bier wonderen, zeker omdat het seizoen voor A ploeg niet meer stuk kan.
Kortom weer meer dan voldoende onzin en als ik volgende week niks te doen zou hebben dan wist ik het wel, tot volgende week

Gr Ed namens de kampioenen van de A ploeg
Vandaag de Bert Dekker trofee voor de gehele kampioensploeg, wat een vreugde!!!!