KNAPPE NEDERLAAG VOOR EEN WISPELTURIG VETERANEN A TEAM.

... (schot)

Mannen Veteranen zaterdag, VE1, 2e klasse B

5 november 2016 16:00

Jos van Santvoort

Na de prima overwinning tegen EMK vorige week leed de lelijke ploeg van coach Theo een niet verwachte nederlaag.

De vakbroeders uit Gerwen waren na 65 minuten typisch veteranen voetbal met 0-2 te sterk voor het elitekorps.

Waar het vorige week regelmatig meezat, daar zat het deze zaterdagmiddag regelmatig tegen.

Zo was er het weer dat niet echt meewerkte, het was koud , het was  winderig zowel in de kleedkamer als  langs de lijn en dan komen de atleten van de A ploeg maar moeilijk op gang.

Hoofdcoach Theo en zijn waterdrager Gerrit konden vandaag beschikken over dertien fitte atleten en hadden in al hun wijsheid besloten om sprintkanon Justin en kopspecialist Patrick op de bank te posteren.

De wedstrijd stond onder leiding van tobkok Jos en hij leidde de wedstrijd als een vorst in goede banen, vanuit de middencirkel met de handjes over elkaar overzag hij het geheel en kwam als leidsman geen moment in de problemen.

Na het beginsignaal van de soeverein leidende tobkok Jos zag je de gretigheid er van afspatten bij de roodzwarten en leek het slechts een kwestie van tijd voordat RKGSV eens goed over de knie werd gelegd.

Helaas dacht Toon vd Loo namens RKGSV daar anders over, hij tekende in de 12e minuut met een machtig maar houdbaar schot voor de 0-1 en toonde maar weer eens aan dat het qua sprongkracht bij doelwachter Gerard nog niet over houdt.

Als het hem lukt daar nog wat verbetering in aan te brengen dan is hij een volwaardig veteranen doelman met alle daarbij behorende kwaliteiten en tekortkomingen.

Inmiddels mag je dan ook concluderen dat doelman Gerard na jarenlang investeren in zijn loopbaan dichtbij dat ideaalbeeld is en uiteindelijk plukt de lelijke A ploeg daar de vruchten van.

Direct na deze treffer moest nieuwkomer Paul die zich voor de wedstrijd uitdoste alsof hij ging vissen, zich laten vervangen vanwege een hamstringblessure.

Als verklaring voor zijn ietwat vreemde waterdichte lange broek  gaf Paul resoluut aan dat hij zich in ieder geval niet zou laten foppen en inderdaad dat gebeurde dus in die 12e minuut.

Hij werd vervangen door Ronnie Brunswijk, dit gebeurde overigens ook in omgekeerde volgorde in de vorige wedstrijd tegen EMK.

Er gebeurde niet zo veel meer in die eerste helft, het elitekorps leek te vertrouwen op die momenten die zich elke wedstrijd weer voordoen waarbij de roodzwarten dan genadeloos toeslaan.

Na het rustsignaal van invaller scheidsrechter Jos gingen de roodzwarten rusten met een kleine overbrugbare 0-1 achterstand.

Hoofdcoach Theo besloot tobveteraan Edwin te wisselen en bracht gifkikker en kopspecialist Patrick in de ploeg.

Langzaam maar zeker tekende zich in de 2e helft donkere wolken af boven de lelijke A ploeg en dat had eigenlijk niks met het weer te maken als wel met de invallende duisternis, iets wat volledig voorbij ging aan invaller scheidsrechter Jos die ondanks het beperkte zicht maar door liet voetballen.

In de 64e minuut viel de 2e treffer voor RKGSV die door niemand werd waargenomen behalve door de doelpuntenmaker zelf, die deze treffer netjes bij tobkok Jos kwam melden die deze door niemand waargenomen treffer prompt goedkeurde.

Als je dan in ogenschouw neemt dat 80% van de lelijke A ploeg nachtblind is dan is deze nederlaag simpel te verklaren.

Tobscheidsrechter Jos voelde wel wat nattigheid en hij besloot de lelijke A ploeg de helpende hand toe te steken door sterkhouder en doelpuntenmaker Toon vd Loo van het veld te sturen, nadat hij een vervelende opmerking had gemaakt over de sate die tobkok Jos doorgaans bereid.

Het mocht allemaal niet meer baten en er restte de A ploeg niets anders dan deze nederlaag voor lief te nemen en zich alvast te gaan opladen voor de volgende wedstrijd wederom thuis tegen Nederwetten.

U kunt daar getuige van zijn, u dient dan wel over een meer dan gemiddelde dosis humor te beschikken, een tientje lapgeld doet wonderen en u dient zich in te stellen op een middagje ongecompliceerd sportief vertier, u bent gewaarschuwd!