... (schot)
62'

Mannen Veteranen zaterdag, VE1, 2e klasse B

11 maart 2017 16:00

Het was alweer effe geleden, een klinkende overwinning voor het roodzwarte elitekorps en ik kan u mededelen het zal ook nog wel effe duren voordat er weer een overwinning te noteren valt, gebaseerd op eigen interpretatie van ondergetekende.

Mogelijk is het u ontgaan; het sportieve dipje waarin de lelijke A ploeg van coaches Theo en Gerrit in verkeert, de beleidsmakers bij Braakhuizen echter niet.

Zo kon het gebeuren dat coaches Theo en Gerrit zich bij het bestuur moesten melden en met de spreekwoordelijke billen bloot moesten en neem van mij aan daar wil je niet bij zijn.

Een lang verhaal kort : er moet gepresteerd worden met name omdat de lelijke A ploeg een bepaald niveau ambieert en ook kan spelen maar dat dit seizoen nog zelden vertoond heeft.

Het is wat dat betreft vijf voor twaalf en dus konden coach Theo en zijn adjudant Gerrit weinig anders doen dan hun positie ter discussie stellen en dus hun lot in handen leggen van de atleten van de A ploeg, dit getuigt van een enorme portie lef of gewoon een enorme portie dommigheid.

Tot zover de beschietingen vooraf.

Voorbereiding

Teneinde een goed resultaat te behalen trokken coach Theo en adjudant Gerrit alle registers open, waar het normaal gesproken bijzonder lastig is om spelers van de B en C ploeg in te passen daar deed de technische staf vandaag een beroep op Willem Jan Meulendijks van de C ploeg en Walter Frijters van de B ploeg, je moet het maar durven.

Daarnaast eiste coach Theo in zijn wedstrijdbespreking dat iedereen met name bij het tactische gedeelte zou luisteren en gaf hij ook aan dat hij het vertrouwen van de spelersgroep voelde niet gehinderd door enig gevoel van realiteitszin, je moet het maar durven.

In al hun wijsheid besloten beide zwaargewichten dat vandaag Wim,Jan Willem,Edwin,Patrick,Frankie,Walter,Florent,Jos J,Twan en Pierre de kar moesten trekken en in het goede spoor moesten zetten.

Eerste doelman Gerard moest volledig onverwacht plaats nemen op de bank en toonde na een minuutje of wat bezinning begrip en besloot dan maar direct de hele wedstrijd op de bank te blijven, je moet het maar durven, hij kreeg gezelschap van Paul en Justin.

De wedstrijd

Na het beginsignaal van de wat warrig leidende scheidsrechter leek het tactische plan van beide zwaargewichten zich uit te betalen, al na drie minuten was tobscoorder Twan succesvol, hij schoot knap raak.

Echter had iedereen buiten sliding koning en gifkikker Patje gerekend, hij presteerde het om een minuutje later de enorme spits van RKGSV, tenminste 40 kg zwaarder dan onze zwaarste pion omver te kegelen hetgeen een penalty voor de thuisclub opleverde en uiteraard de 1-1.

Ik moet de veteraan nog tegenkomen die fluitend overeind blijft als Patje zijn gevreesde sliding inzet, je moet het maar durven.

Mogelijk moet Patje voorafgaand aan de wedstrijd wat energie kwijtraken, mocht u een idee hebben hoe we het scherpe randje eraf kunnen krijgen, suggesties zijn welkom.

Na een minuut tien of toen sloeg het noodlot opnieuw toe toen gastspeler Jan Willem aangaf dat het erin was geschoten en dat ie niet verder kon, hij werd vervangen door Paul.

In de 19e minuut keek de lelijke roodzwarte ploeg tegen een ietwat onverwachte achterstand aan toen RKGSV fraai raak kopte.

Dat ken ik ok moet gastspeler Walter gedacht hebben toen hij een fraaie voorzet van poepfitte Frankie evenzo fraai binnenkopte en de 2-2 ruststand vastlegde.

Gezien de resultaten van de voorgaande weken bood deze 2-2 ruststand perspectief en leken beide zwaargewicht coaches het gelijk aan hun kant te krijgen en zodoende hun positie veilig te stellen.

De 2e helft

In de rust kwam Justin collega spits Twan aflossen hetgeen zich een aantal minuten later uitbetaalde in de 2-3 voorsprong voor de lelijke A ploeg, hij deed dit overigens op aangeven van Twan, die gewisseld was in de rust.

Dit moet ik even uitleggen omdat hieraan een ietwat komische situatie aan vooraf ging toen pitbull Pierre een tikkie kreeg en effe naar de kant moest en volgens velen luidkeels kenbaar maakte dat ie eraf ging en dus mocht Twan weer komen opdraven, iets wat pitbull Pierre 30 seconden later ook deed.

Zo kon het dus gebeuren dat de lelijke A ploeg met twaalf man stond, je moet het maar durven, echter liet de wat warrig leidende scheidsrechter dit niet toe, waarop pitbull Pierre mokkend naar de kant kwam.

De lelijke A ploeg kon maar kort genieten van deze op dat moment verdiende voorsprong want drie minuten later was het alweer gelijk toen 2e doelman Wim geen antwoord had op een machtig maar houdbaar schot, hij ging pas naar de grond toen de bal het net al kuste, ik overdrijf enigszins om een en ander duidelijk te maken.

Toch speelden de roodzwarten een acceptabele wedstrijd zeker na de zeperd van vorige week tegen EMK waarin legio kansen om zeep werden geholpen en leek de 3-3 stand een prima resultaat, daar dacht RKGSV anders over en scoorde in de 62e minuut de naar later bleek  winnende treffer en ging de lelijke A ploeg wederom gestrekt.

De ietwat warrig leidende scheidsrechter vond het een minuut of tien voor het einde welletjes en floot af vanwege wat kritiek op zijn functioneren, jet moet het maar durven.

Het is nog altijd onduidelijk of het restant uitgespeeld moet worden of dat de 4-3 stand als eindstand wordt aangemerkt.

Eindconclusie

Gezien alle ontwikkelingen vooraf en tijdens de wedstrijd kun je concluderen dat:

Er wel degelijk een niveau verschil is tussen de A ploeg en de B en C ploeg,

Hoofdcoach Theo en adjudant Gerrit hun nek hebben durven uitsteken,

Dat de volledige lelijke A ploeg het vertrouwen van hun coaches bijna uitbetaalde,

Dat sliding koning en gifkikker Patje er goed aan zou doen voor aanvang van een wedstrijd wat stoom af te blazen,

Dat de geblesseerden schitterden door afwezigheid,

Dat de prestaties van de lelijke atleten van de A ploeg met de wedstrijd duidelijker aantonen hoe het gesteld is met de lichamelijke en geestelijke fitheid van het elite korps,

Dat het tijd wordt om de thuishulp in te schakelen tijdens de omkleed sessies van de A ploeg,

Dat het lek, namelijk niet scoren, boven is getuige de 3 doelpunten vanmiddag uit 30 kansen,

Dat de positie van hoofd coach Theo en zijn adjudant Gerrit niet meer ter discussie staat,

Dat de eveneens zeer lelijke ploeg van RKGSV een look a like van onze eigen tobscoorder Twan in de gelederen heeft, in ieder geval hebben ze dezelfde kapper,

Dat ook de positie van eerste doelman Gerard ook een bietje wankelt,

Dat tweede doelman Wim de handdoek oppakte en moeiteloos het niveau van Gerard aantikte,

Dat eerste doelman Gerard zijn teleurstelling dapper verbeet en deze aangreep om zijn ploeggenoten, tegenstanders en scheidsrechter luidkeels aan te moedigen , te bekritiseren en terecht te wijzen,

Dat het thema vandaag LEF was, wat staat voor LOLLIG EN FIJNBESNAARD oftewel de lelijke A ploeg van Braakhuizen, met andere woorden het was weer genieten langs de lijn,

Dat slechts een klein gedeelte van dit betoog op ware feiten berust, kortom weer meer dan voldoende onzin, rest mij af te sluiten als u volgende week niks te doen hebt, thuis gemist kunt worden, een tientje lapgeld meebrengt en bovenal het LEF hebt, dan bent u van harte welkom.