Heijden, I.L.A. van der

Accommodatie

Onbekend

In de confrontatie tussen beide degradanten uit de 2e klasse ging Psv met de punten aan de haal.

Braakhuizen en PSV waren aan elkaar gewaagd, beide ploegen hadden mogelijk ook als gevolg van de harde wind moeite om tot goed lopende combinaties te komen en dientengevolge vielen er weinig uitgespeelde kansen te noteren.
In de 26e minuut was daar de actie van Psv’er  Umur Agir die Braakhuizen doelman Youri van Tilburg met een geplaatst schot kansloos liet en zodoende Psv op voorsprong zette.
Na deze tegentreffer was Braakhuizen even het spoor bijster herpakte zich snel weer wat resulteerde in een goede kans voor  Braakhuizen spits Myron  Jourdain, echter wist de doelman van Psv zijn inzet te keren.
Kort voor rust de beste kans voor Braakhuizen, na een goed lopende aanval via Muron Jourdain en Mitchel de Wit kon doelman Cas Peters laatstgenoemde maar ternauwernood van scoren afhouden, ruststand derhalve 0-1.

Na rust begon Braakhuizen goed, zette wat eerder druk, had echter moeite om via het middenveld te voetballen en de spitsen goed in stelling te brengen.
De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot kreeg in de 54e minuut opnieuw het deksel op de neus, na een vrije trap van Psv won voormalig Braakhuizen speler Daan Slaats eenvoudig het kopduel van zijn directe tegenstander en bereikte met zijn kopbal van Veldhoven die vervolgens met een rake kopbal de voorsprong voor Psv verdubbelde en naar later bleek de eindstand vastlegde.
Braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot trachtte met een tweetal wissels het tij te keren, hij bracht Mark Raijmakers en Mike de Meij in de ploeg voor Thijs Scheenloop en Ralf v Beek.
Het mocht echter niet meer baten, Braakhuizen probeerde het wel moest steeds meer risico nemen, daarmee Psv in de kaart spelend, gelukkig voor Braakhuizen gingen de psv’ers slordig om met de geboden ruimte.
Beide ploegen wisten niet meer te scoren zodat Braakhuizen volgende week de valse start moet gaan goedmaken in Reusel tegen Reusel sport.

Hopelijk kan de ploeg van Jeroen vd Schoot rekenen op de steun van de supporters ondanks de vervelende ietwat onnodige nederlaag tegen Psv.