Braakhuizen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

11 september 2016 14:30

Masman, J.D.

De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot is er niet in geslaagd de nare smaak van de nederlaag vorige week  tegen PSV av weg te spoelen.
In de 2e wedstrijd van het seizoen was Reusel sport na 90 minuten te sterk voor de roodzwarten en zegevierden met 2-1.
Conclusie mag dan ook zijn dat Braakhuizen een slechte seizoenstart te pakken heeft en de komende weken punten zal moeten gaan pakken wil het de opgelopen schade repareren.

Braakhuizen begon goed en had vanaf het beginsignaal het initiatief ook omdat Reusel sport zich op eigen helft terugtrok.
De wedstrijd speelde zich dan ook veelal af op de helft van Reusel sport en kansen voor Braakhuizen konden niet uitblijven.
In de 10e minuut viel de eerste kans voor de roodzwarten te noteren, na een goede voorbereidende actie van Anthony de Haan kwam middenvelder Ralf v Beek in scoringspositie, helaas voor Braakhuizen werd zijn inzet bekwaam onschadelijk gemaakt door doelman v Buggenum.
Braakhuizen bleef domineren zonder echte doelrijpe kansen uit te spelen en moest in de 16e minuut lijdzaam toezien hoe Reusel sport bij de eerste de beste aanval via Jim Daniels enigszins fortuinlijk op een 1-0 voorsprong kwam.
Deze treffer speelde Reusel sport volledig in de kaart en Braakhuizen had even nodig om te herstellen van deze domper.
Opnieuw was Anthony de Haan na wederom een goede actie in de 24e minuut de aangever, helaas schatte Ralf v Beek de bal verkeerd in en kwam niet tot een goed schot op doel.
Een paar minuten later moest Braakhuizen’s Joost v Kasteren geblesseerd het veld verlaten na een ongelukkige botsing, hij werd vervangen door Mike de Meij die overigens  prima inviel.
In deze periode kwam Reusel sport een aantal keren gevaarlijk voor het Braakhuizen doel en moest met name Robin Sweegers regelmatig ingrijpen, hij deed dit met verve en zorgde ervoor dat de achterstand voor Braakhuizen niet verder opliep.
Na ruim een half uur spelen kwam Ralf v Beek namens Braakhuizen nogmaals in schietpositie, opnieuw was doelman Buggenum een sta in de weg.
Behoudens een kans voor Reusel sport, die prima onschadelijk werd gemaakt door doelman Youri v Tilburg gebeurde er niet veel meer en gingen beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor Reusel sport.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde, Reusel sport hoefde niet zo nodig en liet wederom het initiatief aan de roodzwarten hetgeen in de 53e minuut het eerste competitie doelpunt betekende voor de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot.
Anthony de Haan verschalkte doelman v Buggenum met een venijnig schot in de korte hoek en zette de 1-1 tussenstand op het scorebord.
Braakhuizen drong na deze gelijkmaker aan en ging op jacht naar de winnende treffer moest echter wel toezien hoe Reusel sport er regelmatig gevaarlijk uitkwam.
In de 70e minuut ontstond er zo al een grote kans voor Reusel sport, deze werd nog gemist en Braakhuizen had gewaarschuwd moeten zijn.
Een paar minuten later was Heesters namens Reusel sport wel trefzeker, hij kreeg teveel ruimte van de Braakhuizen defensie en rondde bekwaam af.
Opnieuw een tegenslag voor de roodzwarten en het moet gezegd worden aan inzet ontbrak het de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot niet, echter wil het met het afronden van kansen evenals in de vorige wedstrijd maar niet lukken.
In de allerlaatste minuut van de wedstrijd veerde de roodzwarte aanhang op toen Myron Jourdain zijn goed genomen vrije trap rakelings langs zag gaan.

Opnieuw dus een nederlaag voor Braakhuizen en zal de roodzwarte equipe de uitgespeelde kansen moeten gaan benutten wil het resultaat gaan behalen.
Volgende week kan daar een begin mee worden gemaakt als koploper Sparta 25 uit Beek en Donk op bezoek komt.