Sparta'25 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

18 september 2016 14:30

Zuilichem, S.C.A. van

Na twee nederlagen op rij wist Braakhuizen de 3e wedstrijd thuis tegen koploper Sparta'25 in een 2-0 overwinning om te zetten door 2 doelpunten van invaller Mike de Meij.

Braakhuizen waar Thomas vd Valk naar verwachting pas na de winterstop weer inzetbaar is, startte goed hetgeen in de 12e minuut resulteerde in een schietkans voor Ralf v Beek, zijn schot ging over.
In deze fase was Braakhuizen de iets betere ploeg en had iets meer balbezit.
In de 22e minuut stopte doelman Leenders een goed genomen vrije trap van Anthony de Haan en in de 26e minuut kon Ralf v Beek net niet afronden op aangeven van Mitchel de Wit.
Langzaam maar zeker nam Sparta 25 het initiatief over en was in de laatste fase voor de rust de betere ploeg, zonder dat de ploeg uit Beek en Donk echte grote kansen uitspeelde.
In de 38e minuut kwam Braakhuizen wel goed weg toen een corner van Sparta 25 door alles en iedereen gemist werd en maar rakelings voor langs ging.
De rust werd bereikt met een gezien het spelbeeld alleszins logische 0-0 ruststand.

Na rust begon de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot opnieuw goed en ontpopte Braakhuizen spits Anthony de Haan zich als de uitblinker en aanjager van de roodzwarten.
Hij was bij nagenoeg elke Braakhuizen aanval betrokken en wist een aantal keren zijn ploeggenoten goed te bedienen, helaas werden deze kansen vooralsnog gemist.
Het werd een open wedstrijd met een redelijk hoog tempo, waarbij ook Sparta 25 zich niet onbetuigd liet zodat de ene keer Braakhuizen en de andere keer Sparta 25  de overhand had.
In de 63e minuut mocht Braakhuizen niet mopperen toen Sparta 25 spits v Schijndel zijn pegel via de onderkant van de lat weer het veld in zag springen.
In de 65e minuut wisselde braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot, hij haalde spits Myron Jourdain naar de kant ten faveure van Mike de Meij.
Braakhuizen bleef vol op de aanval spelen, was ook enkele keren gevaarlijk maar moest wachten tot de 74e minuut toen Mike de Meij op aangeven van Anthony de Haan na wederom een goede actie de 1-0 op het scorebord zette.
In de 77e minuut bracht Jeroen vd Schoot Romano ter Linden in de ploeg voor Mitchel de Wit, kort hierna wist de zeer gedreven spelende Anthony de Haan Mike de Meij opnieuw te vinden en opnieuw maakte de invaller spits geen fout en kopte onberispelijk de 2-0 eindstand binnen.

Braakhuizen pakte uiteindelijk verdiend de 3 punten en kan met vertrouwen uitzien naar de confrontatie met Bergeijk volgende week.