Braakhuizen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

25 september 2016 14:30

Hendrix, L.

Bergeijk - Na de overwinning van vorige week tegen Sparta 25 wist Braakhuizen vandaag opnieuw te winnen. Bergeijk werd  op eigen terrein met 2-4 verslagen.

Mike de Meij, Ralf v Beek (twee keer) en Anthony de Haan wisten namens sv Braakhuizen te scoren.

Overwicht voor Braakhuizen.
Beide ploegen begonnen afwachtend aan deze voor beiden belangrijke wedstrijd waarbij Braakhuizen langzaam maar zeker het heft in handen nam.
Al na 4 minuten ontstond de eerste kans voor Braakhuizen, Eric Joosten schoot in kansrijke positie over.
In de 13e minuut kwam de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot op voorsprong, na een goede aanval via Eric Joosten en Anthony de Haan kwam de bal bij Mike de Meij, die na zijn goede invalbeurt vorige week in de basis stond, hij rondde beheerst af en zette Braakhuizen verdiend op voorsprong.
Bergeijk kon daar niet veel tegenover stellen, toch moest Braakhuizen doelman Youri v Tilburg in de 20e minuut al zijn kunnen in de strijd gooien en voorkwam hiermee de gelijkmaker.
Braakhuizen bleef de wedstrijd bepalen maar speelde zeker niet groots en kreeg kort voor het rustsignaal het deksel op de neus toen Bergeijk uit het niets de gelijkmaker binnenschoot, ruststand1-1.

Braakhuizen maakt het zichzelf moeilijk.
Na rust probeerde Bergeijk uit alle macht op voorsprong te komen moest echter toezien dat Braakhuizen vandaag beter was.
In de 55e minuut scoorde Ralf v Beek de 1-2 na een schitterende steek pass van Anthony de Haan.
Tien minuten later werd het door Anthony de Haan 1-3 na een vlot lopende aanval via Joost v Kasteren en Ralf v Beek en een paar minuten later zelfs 1-4 toen Ralf v Beek zijn tweede van de middag binnenschoot.
Braakhuizen speelde ondanks deze redelijk gemakkelijk verkregen voorsprong zeker niet haar beste wedstrijd en werd slordiger en minder geconcentreerd wat in de 69e minuut resulteerde in de tweede treffer voor Bergeijk, via Yusofi werd het 2-4.
Bergeijk zette aan voor een slotoffensief en Braakhuizen kwam af en toe in de problemen, maar verder liet de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot het niet komen.
Door deze overwinning houden de roodzwarten zicht op de koplopers en kunnen ze zich op gaan maken voor de confrontatie met sv Valkenswaard op zondag 2 oktober op sportpark de Kiviet.