Mannen zondag, 1, 3e klasse D

16 oktober 2016 14:30

Dammers, S.H.J.

Braakhuizen heeft aan de thuiswedstrijd tegen SBC een punt overgehouden.
Lange tijd zag het ernaar uit dat de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot wederom met lege handen zou staan, totdat Mike de Meij in de 88e minuut op aangeven van Joost v Kasteren de 1-1 binnenschoot, nadat Dirk van Eck al in de 11e minuut de voorsprong voor SBC op het scorebord had gezet.

Het was direct een wedstrijd, nadat scheidsrechter Dammers had gefloten speelden beide ploegen vol op de aanval met diverse kansen voor beide doelen als gevolg.
Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven, jammer voor Braakhuizen was dat SBC als eerste trefzeker was, SBC spits van Eck speelde zich knap vrij in de zestien en rondde beheerst af.
Zowel Braakhuizen als SBC speelden veelal opportunistisch voetbal met lange ballen op hun spitsen, waarbij met name Braakhuizen veel balverlies leed en moest toezien hoe SBC ook de meeste duels won.
Braakhuizen ontbeerde vandaag voetballend vermogen en als je dan zoals vandaag ook nauwelijks attent bent bij de zogenaamde 2e bal speel je een hele moeilijke wedstrijd.
SBC hield relatief gemakkelijk stand en behield de voorsprong tot aan het rustsignaal.

De 2e helft leek in alles op de 1e helft, veel balverlies en slordigheden bij met name Braakhuizen en naarmate de wedstrijd vorderde ging ook scheidsrechter Dammers een steeds prominentere rol spelen.
De wedstrijd was niet best toch kreeg Braakhuizen af en toe wat kansen die allen helaas niet werden benut, het dichts bij een treffer was Ralf v Beek, hij kegelde namens Braakhuizen in de 78e minuut een bal op de lat.
Kort voor het eindsignaal hield Braakhuizen doelman Youri v Tilburg met een knappe reactie SBC van scoren af en aan de andere kant had Myron Jourdain de winnende treffer op zijn schoen.
Gezien de kansen die beide ploegen kregen en het spelbeeld  was de 1-1 eindstand logisch.

Jammer was wel dat de sportieve wedstrijd ontsierd werd door een aantal makkelijk gegeven onnodige gele kaarten en maar liefst twee rode kaarten, allen voor spelers van Braakhuizen.