Mannen zondag, 1, 3e klasse D

30 oktober 2016 14:30

Renders, T.A.L.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Braakhuizen een punt mocht bijschrijven tegen het sterke fc Eindhoven av.

De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot leidde tot aan de 65e minuut met 1-0 door een doelpunt van Mitchel de Wit.

In de 65e minuut kwam fc Eindhoven av langszij door een doelpunt van Hendrikx en kort voor tijd tekende v Meurs voor de winnende treffer voor fc Eindhoven av.

De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot was in vergelijking met voorgaande week noodgedwongen op een aantal plaatsen gewijzigd, waardoor  Sammy Dirkx en Mitchel de Wit in de basis startten.

Braakhuizen compenseerde het verschil kwaliteit net als in de bekerwedstrijd tegen vv Geldrop met een tomeloze inzet en kon in de eerste helft gelijke tred houden met fv Eindhoven av.

Beide ploegen hadden wat kansen, geen van beide ploegen kon deze kansen verzilveren waardoor de ruststand van 0-0 een logische was.

Na rust startte Braakhuizen goed en wist fc Eindhoven av met regelmaat terug te dringen op eigen helft en kwam gezien deze beginfase niet eens zo onverwacht op voorsprong.

Mitchel de Wit nam in de 53e minuut de treffer van Braakhuizen voor zijn rekening door slordig uitverdedigen van fc Eindhoven av resoluut af te straffen.

Kort na zijn doelpunt werd Mitchel de Wit vervangen door Mike de Meij en ging fc Eindhoven av steeds nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker.

Lange tijd wist Braakhuizen fc Eindhoven av van te scoren te houden, echter in 65e minuut moest de roodzwarte de op dat moment verdiende gelijkmaker toestaan.

Na een scrimmage in het doelgebied van Braakhuizen wist Hendrikx de gelijkmaker binnen te prikken, waardoor fc Eindhoven av ineens ook weer kans maakte op het binnenhalen van de eerste periodetitel.

Naarmate de wedstrijd vorderde zag je het spelbeeld veranderen en moest het collectief sterke Braakhuizen het afleggen tegen de kwaliteit van de eindhovenaren.

Met name de inbreng van v Meurs zorgde voor veel gevaar en het was ook niet zo vreemd dat juist hij in de 90e minuut voor de winnende treffer van fc Eindhoven av zorgde.

Zuur voor de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot die zijn ploeg goed had voorbereid en lange tijd uitzicht had op een goed resultaat.

Uiteindelijk moet je objectief concluderen dat fc Eindhoven av de betere ploeg was en dat Braakhuizen een groot gedeelte van de wedstrijd een prima prestatie leverde.