Mannen zondag, 1, 3e klasse D

6 november 2016 14:30

Spijkers, R.H.W.M.

Braakhuizen heeft in de thuiswedstrijd tegen Nijnsel opnieuw kostbare punten laten liggen.

Nijnsel won met 1-2, nadat Anthony de Haan Braakhuizen in de 36e minuut op voorsprong had gezet.

Braakhuizen de betere ploeg.

Er leek geen vuiltje aan lucht voor Braakhuizen, immers hadden de roodzwarten behoudens de beginfase weinig te duchten van Nijnsel.

Braakhuizen was de bovenliggende partij en was de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot wat nauwkeuriger geweest in met name de laatste pass dan hadden de roodzwarten ruim op voorsprong gestaan.

Na een aantal halve kansen en slordig uitgespeelde mogelijkheden was het in de 36e minuut eindelijk raak en hoe, Anthony de Haan met zijn acties een constante plaag voor de defensie van Nijnsel schoot vanaf een meter 25 bijzonder fraai raak en zette Braakhuizen verdiend op voorsprong.

Kort na deze treffer moest Mark Raijmakers geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Joost v Kasteren.

Als gezegd Braakhuizen had weinig te duchten van Nijnsel en haalde dan ook eenvoudig de rust met de 1-0 voorsprong.

Na rust drong Nijnsel wat meer aan, toch was de eerste kans weer voor Braakhuizen, helaas wist Anthony de Haan de rebound na een inzet van Eric Joosten niet te verzilveren.

Een paar minuten later ging het spelbeeld volledig op zijn kop toen Stefan Hulsen namens NIjnsel slecht verdedigen van Braakhuizen resoluut afstrafte en de 1-1 op het scorebord zette.

Braakhuizen probeerde uit alle macht de wedstrijd alsnog in haar voordeel te beslissen en had daarbij weinig geluk, of de doelman van Nijnsel of de kruising stonden een treffer in de weg.

Toen Nijnsel in de 75e minuut een van de spaarzame aanvallen wel wist te verzilveren via Ruud vd Rijt zakte de moed bij de meesten roodzwarten in de schoenen.

Toen Eric Joosten zijn pegel op de krusing uiteen zag spatten en Joost v Kasteren zijn kopbal prima gestopt zag worden door doelman v Esch was de wedstrijd wel gespeeld en verloor Braakhuizen dus opnieuw.

Door dit resultaat zakt de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot naar plaats twaalf op de ranglijst en zal het de komende wedstrijden punten moeten gaan pakken wil het niet al vroeg in de degradatiezone terecht komen.