13 NOVEMBER 2016: DOMMELEN 1 – BRAAKHUIZEN 1.

13 november 2016 14:30

Engelen, N.L.M. van

Tegenvallend Braakhuizen

Ongetwijfeld had Braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot voorafgaand aan de competitie zijn ploeg hoger ingeschat op de ranglijst.

Er werden tot vandaag negen wedstrijden gespeeld, er werd slechts twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en vijf keer verloren

De roodzwarten staan dan ook slechts op plek 12 en moeten daarom vandaag een goed resultaat zien te behalen uit bij Dommelen.

Goede start Braakhuizen tegen Dommelen

De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot kwam na het beginsignaal van scheidsrechter van Engelen goed uit de startblokken.

Er werden wat kleine kansjes uitgespeeld met name Myron Jourdain en Anthony de Haan vonden doelman Soeteman op hun weg, en langzaan maar zeker verscheen ook Dommelen wat vaker in het doelgebied van Braakhuizen.

Echte kansen kwamen hier vooralsnog niet uit voort, dat was wel het geval voor de roodzwarten die in de 33e minuut maar liefst twee goede kansen kregen telkens na een assist van Mike de Meij, evenzo vele keren kwam doelman Soeteman als overwinnaar uit de strijd.

Vlak voor rust scoorde Dommelen de 1-0 welke werd afgekeurd wegens buitenspel, ruststand derhalve 0-0.

Wedstrijd meer in evenwicht na de rust

Na rust ontspan zich een spannende wedstrijd tussen beide ploegen die speelden om te winnen en waar Braakhuizen de eerste helft de betere kansen had gehad en de bovenliggende partij was daar sloeg de balans in die 2e helft door in het voordeel van Dommelen.

Allereerst kwamen de roodzwarten in de 52e minuut op 0-1 via Mike de Meij, die een prima pass van Joost v Kasteren koelbloedig afrondde.

Vanaf dat moment nam Dommelen de regie over en moesten de roodzwarten terug maar kwamen er af en toe gevaarlijk uit onder andere via Athony de Haan en Robin Sweegers die hun acties in de eindfase zagen stranden.

In de 67e minuut had het 1-1 moeten zijn toen van Son namens Dommelen van dichtbij de bal voor langs schoot.

Het was voor Braakhuizen slechts uitstel van executie want in de 73e minuut was diezelfde van Son wel trefzeker toen hij in de zestien meter van Braakhuizen teveel ruimte kreeg en de trekker overhaalde.

Hij legde de gezien het spelbeeld terechte eindstand van 1-1 vast en eindelijk haalde de roodzwarte equipe weer een punt en kan het zich opmaken voor de bekerwedstrijd thuis op 20 november tegen 2e klasser Helvoirt.