Braakhuizen 1 - Wilhelmina Boys 1 : 3 - 2

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

27 november 2016 14:30

Kroon, J.J.P. de

Braakhuizen wint thuis van koploper Wilhelmina Boys.

Braakhuizen heeft vanmiddag goede zaken gedaan door thuis met 3-2 te winnen van Wilhelmina boys. Namens Braakhuizen waren achtereenvolgens Anthony de Haan, Mike de Meij en Ralf van Beek trefzeker. Voor Wilhelmina boys scoorden Vervloet en Rodrigues.

Overwicht Wilhelmina Boys Na het beginsignaal van scheidsrechter de Kroon trok Wilhelmina boys direct het initiatief naar zich toe. De ploeg uit Best beschikt over een prima ploeg , kent nauwelijks zwakke plekken en was in deze wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. Vanaf de eerste minuut dicteerde Wilhelmina boys het spel zonder dat er grote kansen uit voort kwamen. Braakhuizen gesterkt door de goede resultaten in de beker competitie groeide langzaam in de wedstrijd en speelde met veel inzet. De eerste de beste aanval van de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot was een oogstrelende, via Anthony de Haan Romano ter Linden en Mike de Meij was eerstgenoemde trefzeker, hij zette Braakhuizen met een bekeken schuiver op voorsprong. Wilhelmina boys ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker en slaagde daar in de 38e minuut in, Stef Vervloet tekende met een stevig afstandschot voor de verdiende gelijkmaker. Kort voor het rustsignaal wist Braakhuizen optimaal te profiteren van een misverstand tussen doelman Molenberg en verdediger Kuys, Mike de Meij was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten en de 2-1 ruststand vast te leggen.

Meeslepende 2e helft Na rust speelden beide ploegen vol voor de winst waarbij Wilhelmina boys wederom de bovenliggende partij was, echter groeit de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot langzaam maar zeker naar een goed 3e klasse niveau en wordt het voor tegenstanders steeds lastiger om de roodzwarten zomaar opzij te zetten. Dit werd in de 54e minuut nog maar eens bevestigd toen Ralf van Beek prima afrondde na een dito voorbereiding van routinier Myron Jourdain, hij veroverde in de eigen zestien de bal, zette aan voor een indrukwekkende sprint van en bediende Ralf v Beek op maat met als resultaat de 3-1 voorsprong. Het werd een tumultueuze eindfase waarin Wilhelmina boys uit alle macht probeerde de bakens te verzetten hetgeen diverse hachelijke situaties voor het Braakhuizen doel betekende en Braakhuizen er af en toe gevaarlijk uit kwam. Zo ook vlak voor tijd toen Anthony de Haan na een goede actie de lat trof en Mike de Meij de rebound niet wist te verzilveren. Vlak voor tijd stuurde scheidsrechter de Kroon die zijn handen vol had en dientengevolge diverse discutabele gele kaarten uit deelde Braakhuizen spits Anthony de Haan met rood van het veld. Toen Rodrigues namens Wilhelmina boys ver in blessuretijd de 3-2 binnenschoot was het in het roodzwarte kamp nog even billen knijpen, echter wist de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot de overwinning over de streep te trekken.

Opstelling Braakhuizen: Robin Sweegers, Joost v Kasteren, Victor Akwaunwa, Teun de Wit, Sjors Kandelaars, Ralf v Beek, Myron Jourdain, Mike de Meij( Thijs Scheenloop), Romano ter Linden, Anthony de Haan en Youri van Tilburg.