EMK 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

11 december 2016 14:15

Verhagen, J.J.M.

Braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot moet er soms moedeloos van worden, weer gemakkelijk op voorsprong komen, heer en meester zijn in de eerste helft en er uiteindelijk weer niet in slagen om drie punten binnen te slepen.

Braakhuizen begint goed aan de wedstrijd tegen buurman EMK.

Braakhuizen waar Anthony de Haan ontbrak wegens een schorsing en Roman ter Linden wegens ziekte verstek moest laten gaan begon voortvarend.

Na vijf minuten waren de roodzwarten voor het eerst gevaarlijk, via Myron Jourdain kwam de bal bij spits Mike de Meij die net niet doeltreffend kon afronden.

Braakhuizen bleef de wedstrijd dicteren en kwam in de tiende minuut op voorsprong, Myron Jourdain  rondde na een goede aanval beheerst af.

Na een half uur spelen kon de roodzwarte aanhang opnieuw juichen toen de jarige Robin Sweegers op aangeven van Myron Jourdain de 2-0 binnenschoot.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, opvallend was wel dat Braakhuizen na deze voorsprong mogelijk onbewust wat gas terugnam desondanks wist EMK nauwelijks gevaarlijk te worden.

Kort voor rust had Braakhuizen in de personen van Myron Jourdain en Mike de Meij nog twee grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, deed dat echter niet maar was ongetwijfeld niet ontevreden met de 2-0 ruststand.

Onherkenbaar Braakhuizen in de tweede helft.

Het brak de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot lelijk op, had en als tellen niet maar had het vizier in de eerste helft wat scherper gestaan dan……….

Zoals in veel wedstrijden deze competitie was het spelbeeld compleet omgedraaid, niet zozeer omdat EMK zoveel beter was maar meer omdat Braakhuizen “vergat “ te voetballen. Braakhuizen speelde heel veel lange ballen, sloeg vaak het middenveld over en liet EMK terug komen in de wedstrijd.

EMK speelde met veel inzet, won in deze tweede helft de meeste duels en daar waar de roodzwarten in de eerste helft dicteerden daar waren ze in de tweede helft steeds een stap te laat, hetgeen aanvoerder Teun de Wit in de 51e minuut een gele kaart opleverde en een vrije trap tegen.

EMK aanvoerder Ronnie Jansen wist hier wel raad mee en schoot gedecideerd de aansluitingstreffer binnen.

EMK rook bloed en kreeg loon naar werken toen scheidsrechter Verhagen vijf minuten later een overtreding van Sjors Kandelaars binnen de zestien meter bestrafte met een gele kaart en een penalty.

Rik Slaats benutte deze penalty koelbloedig en zette EMK verdiend naast Braakhuizen.

Dit scenario speelt de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot regelmatig parten, gemakkelijk en verdiend op voorsprong komen en niet in staat zijn dit vast te houden.

Zo ook vandaag dus weer  en gezien het spelbeeld in deze tweede helft was de 2-2 eindstand terecht, beide ploegen kregen kansen, met name Mike de Meij leek kort voor het einde alleen op de doelman af te gaan ware het niet dat Tom diender namens EMK hands maakte daarmee de doorgebroken Mike de Meij een scoringskans ontnam, scheidsrechter toonde zich met geel coulant, daar waar velen met name Braakhuizen supporters rood op zijn plaats hadden gevonden.

Het deed echter niets af aan de prestatie van EMK dat prima terugkwam na een kansloze eerste helft daarbij wel in het zadel geholpen door de roodzwarten, eindstand 2-2.