BRAAKHUIZEN WINT OPNIEUW VAN GELDROP IN DE 2E RONDE VAN DE DISTRICTSBEKER.

Geldrop 1 (zon)

Mannen, 1, Groep 1 64

22 oktober 2016 18:30

Michielsen, H.C.A.

Net als 2 jaar geleden was de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot buurman Geldrop de baas, toen werd het 2-0 voor Braakhuizen.

Vandaag stond er na negentig minuten voetbal een 2-2 eindstand op het scorebord hetgeen betekende dat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

De roodzwarten toonden zich koelbloediger en wonnen deze serie met 5-4 waardoor Braakhuizen zich plaatste voor de 3e ronde.

Geldrop kwam na het beginsignaal van scheidsrechter Michielsen goed uit de startblokken en zette Braakhuizen onder druk waardoor de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot terug moest op eigen helft.

Braakhuizen speelde echter met veel inzet en langzaam kwam het af en toe onder de druk van Geldrop uit.

Geldrop kon na de openingsfase niet overtuigen en kwam gedurende deze eerste twintig minuten niet tot uitgespeelde kansen, behoudens een goed schot van Phillipart in de 25e minuut  wat prima gekeerd werd door doelman Youri v Tilburg.

Direct hierna kwam de thuisploeg enigszins onverwacht op voorsprong via Ralf v Beek, die na een goede individuele actie en dito schot van Anthony de Haan de geloste bal door doelman Verhappen binnenschoot.

Even leek het erop dat Braakhuizen zonder noemenswaardige problemen de voorsprong tot aan de rust zou vasthouden ware het niet dat ex Braakhuizen speler Nick Kuylaars daar anders over dacht, hij tekende kort voor rust voor de 1-1 ruststand.

Braakhuizen begon goed aan de 2e helft en maakte het Geldrop niet gemakkelijk, speelde gedreven en kreeg al in de 48e minuut loon naar werken.

Anthony de Haan tekende met een goed schot voor de 2-1 voorsprong voor Braakhuizen.

Er ontspon zich een spannende wedstrijd waarin Braakhuizen weliswaar niet heel goed voetbalde maar wel vol overtuiging en juist die overtuiging zag je niet echt terug bij Geldrop.

Toch kwamen de groen witten in de 63e minuut via een machtig schot van Rijkers op gelijke hoogte.

In deze stand kwam ondanks een grote kans voor Braakhuizen’s Ralf v Beek kort voor het eindsignaal geen verandering meer en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Braakhuizen doelman Youri v Tilburg stopte een penalty van Phillipart waarna Myron Jourdain Braakhuizen de winst kon bezorgen, echter werd zijn penalty door doelman Joeri Verhappen gestopt.

Braakhuizen doelman Youri v Tilburg stopte de penalty van Desriac waarna Sammy Dirkx de beslissende strafschop verzilverde.