Eindhoven AV 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

2 april 2017 14:30

Dieker, E.F.

Braakhuizen is er niet in geslaagd te winnen van een gehavend fc Eindhoven. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dieker gaf het scorebord in het Jan Louwers stadion 6-4 aan, een nederlaag die Braakhuizen zichzelf mag aanrekenen.

Rommelige slechte eerste helft, veel doelpunten Na een aftastend begin opende Romano ter Linden de score voor Braakhuizen middels een hard afstandschot. Braakhuizen had in het eerste half uur het initiatief, verzuimde echter de kansen die het kreeg te benutten en zag fc Eindhoven in de 25e minuut langszij komen via Belhadj. Kort hierna strafte Mike de Meij een verdedigingsfout van fc Eindhoven resoluut af, lang kon Braakhuizen niet genieten van de 1-2 voorsprong, want twee minuten later was het alweer gelijk door de Wijs. Braakhuizen bleek kwetsbaar, met name via de zijkanten kwam fc Eindhoven diverse malen gevaarlijk door, zo ook in de 35e minuut toen van de Berk simpel de 3-2 kon aantekenen. Vlak voor rust werd het zelfs 4-2 toen Braakhuizen verdedigend opnieuw geen sterke indruk maakte en opnieuw van de Berk zag scoren, ruststand 4-2.

Alles of niets voor Braakhuizen In de tweede helft deed de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot er alles aan alsnog met een goed resultaat te vertrekken en het leek in de 49e minuut de goede kant op te gaan toen Anthony de Haan de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Toen invaller Mitchel de Wit in 79e minuut de 4-4 binnenschoot leek een goed resultaat haalbaar voor de roodzwarten. Fc Eindhoven wist helaas voor Braakhuizen in de eindfase nog twee maal te scoren via wederom vd Berk en Bali werd de 6-4 eindstand vastgelegd. Een uitslag die gezien de prestatie van Braakhuizen terecht was echter hadden de roodzwarten in iets betere vorm gewoon kunnen winnen

Naast de nederlaag hield Braakhuizen een rotgevoel over aan het feit dat je als bezoekende ploeg in het Jan Louwers stadion geen gelegenheid hebt om te douchen en waren de roodzwarten ook niet te spreken over het gedrag van speler van fc Eindhoven die een negatieve hoofdrol voor zich opeiste door diverse malen het k..... woord te gebruiken richting spelers van Braakhuizen, het bovendien nodig vond Braakhuizen speler Mitchel de Wit in zijn gezicht te spugen. Een smet op de wedstrijd die overigens verder sportief verliep en uiteindelijk een terechte winnaar kende.

Opstelling Braakhuizen: Thomas vd Valk, Victor Akwunwa (74e Sammy Dirkx), Eric Joosten( 83e Joost v Kasteren), Teun de Wit, Thijs Scheenloop, Ralf v Beek, Myron Jourdain, Mike de Meij (70e Mitchel de Wit), Romano ter Linden, Anthony de Haan, Youri v Tilburg