Opnieuw klinkende overwinning voor Braakhuizen

Scheidsrechter

Dirkx, C.J.M.

Accommodatie

Onbekend

Braakhuizen heeft de goede reeks een mooi vervolg gegeven door uit bij Sparta 25 met 1-4 de volle winst te pakken. De roodzwarten zijn door dit resultaat inmiddels zeven wedstrijden ongeslagen.

Slechte eerste helft Na het begin van scheidsrechter Dirkx schoot Sparta 25 uit de startblokken en voor dat Braakhuizen goed en wel bij de les was stond de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot al met 1-0 achter. Een prima lange pass van Brouwers werd door Knapp op juiste waarde geschat, hij was de Braakhuizen defensie te snel af en zette in de 1e minuut de 1-0 op het scorebord. Braakhuizen was even van slag, herpakte zich echter snel en was in de 6e minuut voor het eerst gevaarlijk via Ralf v Beek, hij schoot echter over. Na deze schermutselingen hadden beide ploegen moeite goede aanvallen op te zetten. Beide ploegen grossierden in veelvuldig balverlies en veel foute passes waardoor er een rommelige eerste helft ontstond waarin weinig kansen vielen te noteren. Kort voor rust echter moest doelman Youri v Tilburg namens Braakhuizen al zijn kunde inzetten om Knapp van zijn tweede treffer af te houden en dus was de 1-0 ruststand een feit.

Onherkenbaar Braakhuizen in de tweede helft Braakhuizen kwam als herboren uit de kleedkamer en deed precies datgene wat Sparta 25 in de 1e minuut van de wedstrijd deed namelijk scoren. Verantwoordelijk voor de gelijkmaker was topscoorder Anthony de Haan die een goede voorzet van Mike de Meij feilloos achter doelman Leenders schoot. Na deze treffer joegen de roodzwarten vol overgave op de voorsprong, gaven de tegenstander veel minder ruimte, waren feller in de duels en langzaam maar zeker kreeg Braakhuizen de overhand. Kort na de gelijkmaker wist Ralf v Beek wederom op aangeven van Mike de Meij de 2-1 voorsprong binnen te schieten. In deze tweede helft golfde het spel op en neer zonder dat er veel kansen ontstonden. In de 76e minuut bracht Braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot Thomas vd Valk, na lang blessureleed in de ploeg voor Mitchel de Wit. Braakhuizen wilde de wedstrijd beslissen, verdedigde geconcentreerd en gaf niet veel kansen weg, bovendien ontstond er voor de roodzwarten steeds meer ruimte. In de 82e minuut gooide Braakhuizen de wedstrijd in het slot toen Anthony de Haan zijn 10e treffer van het seizoen en Braakhuizen's 3e van de middag binnenschoot na een prima pass van Romano ter Linden. Het slotakkoord was voor spits Mike de Meij die de 1-4 eindstand vastlegde op aangeven van Ralf v Beek.
Wederom een klinkende op basis van de tweede helft verdiende overwinning waardoor de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot de subtop in het vizier heeft.

Opstelling Braakhuizen Joost v Kasteren, Victor Akwunwa, Eric Joosten, Teun de Wit, Ralf v Beek, Myron Jourdain, Mike de Meij, Romano ter Linden, Mitchell de Wit(76e Thomas vd Valk), Anthony de Haan, Youri v Tilburg