Braakhuizen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

12 maart 2017 14:30

Kroon, J.J.P. de

Goede reeks Braakhuizen Aan de goede reeks van Braakhuizen kwam vanmiddag in Nijnsel een einde, overigens totaal onnodig. De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot verloor met 3-2 en mag zich dit zelf aanrekenen. Het was de wedstrijd van de gemiste kansen, maar liefst zes honderd procent kansen in de eerste helft waren niet besteed aan de roodzwarten, ook in de tweede helft was Braakhuizen slordig cq ongelukkig in de afwerking.

Prima start Braakhuizen begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in de 2e minuut al een grote kans, spits Mike de Meij werd prima vrijgespeeld door Myron Jourdain echter wist deze niet te verzilveren. Kort hierna moest Braakhuizen verdediger Victor Akwunwa redding brengen na slordig verdedigen door de roodzwarten, veel meer kansen kreeg Nijnsel in de eerste helft niet. Braakhuizen daarentegen speelde diverse goede kansen uit, in de 10e minuut trof Ralf v Beek de paal, direct hierna oog in oog met de doelman van Nijnsel zag hij zijn inzet door de doelman gestopt. Braakhuizen was de beter voetballende ploeg en er leek geen vuiltje aan de lucht, dat doelpunt zou echt wel een keer vallen, dit gebeurde inderdaad echter voor Braakhuizen in het verkeerde doel. In de 33e minuut boden de roodzwarten Nijnsel de helpende hand door knullig uit te verdedigen hetgeen de op dat moment onverwachte voorsprong voor Nijnsel betekende. Braakhuizen leek niet van slag en ging door met kansen uit spelen, in de 34e minuut zag uitblinker Anthony de Haan zijn inzet op de lat uiteenspatten, een minuut later kwam Braakhuizen spits Mike de Meij een teenlengte tekort om een goede voorzet van Ralf v Beek binnen te schieten, kort voor rust kwam Ralf v Beek na een prima actie opnieuw oog in oog met de Nijnsel doelman, opnieuw wist hij Braakhuizen van scoren af te houden, ruststand 1-0 voor de thuisploeg.

Gemiste kansen Direct na rust zette Nijnsel het spelbeeld volledig op zijn kop. Na een vermeende overtreding van Braakhuizen verdediger Victor Akwunwa kreeg Nijnsel een vrije trap toegekend, welke in eerste instantie gekeerd werd, echter was Stefan Hulsen in de rebound wel succesvol. Twee minuten later moest Braakhuizen doelman Youri v Tilburg redding brengen op een inzet van opnieuw Stefan Hulsen. Braakhuizen ging niet bij de pakken neerzitten en bleef voetballend de betere ploeg en bleef kansen krijgen en missen. In de 54e minuut was de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot eindelijk trefzeker in de persoon van Anthony de Haan, hij zorgde voor de 2-1. Braakhuizen trainer wisselde Mitchel de Wit en Eric Joosten , voor hen kwamen Kelsey Zainal en Thomas vd Valk in de ploeg. Langzaam maar zeker naarmate de wedstrijd vorderde voelden de roodzwarten de wedstrijd uit handen glippen en dat leek helemaal het geval toen Nijnsel in de 86e minuut de 3-1 scoorde, mede omdat Braakhuizen in een poging de gelijkmaker te forceren steeds meer ruimte prijsgaf. Dat Kelsey Zainal in de 90e minuut de 3-2 eindstand vastlegde was slechts belangrijk voor de statistieken en dus liet Braakhuizen onnodig hele dure punten liggen in Nijnsel.

Opstelling Braakhuizen: Victor Akwunwa, Eric Joosten (79eThomas vd Valk), Teun de Wit, Thijs Scheenloop, Ralf v Beek, Myron Jourdain, Mike de Meij, Romano ter Linden, Mitchel de Wit (69e Kelsey Zainal), Anthony de Haan, Youri v Tilburg