Bladella 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

19 maart 2017 14:30

Manichand, R.L.A.C.

Net als vorige week wist Braakhuizen niet te winnen en moest dit keer genoegen nemen met een puntje. Met name voor Braakhuizen zal dit als verlies gevoeld hebben daar de overigens wel terechte puntendeling pas in blessuretijd tot stand kwam, bovendien gemaakt na een buitenspel situatie.

Braakhuizen schiet uit de startblokken De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot startte prima , binnen drie minuten wist het twee keer te scoren via Ralf v Beek en Mike de Meij en kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong.
Braakhuizen bleef de lakens uitdelen gesteund door deze voorsprong, moest echter al in de 18e minuut wisselen toen Mitchel de Wit niet verder kon, hij werd vervangen door Kelsey Zainal. Het duurde even voordat Bladella zich herstelde van de snel opgelopen achterstand en kwam in de 25e minuut terug tot 2-1 via een treffer van Stijn Wouters. Hierna kende Braakhuizen een mindere periode, had het veel balverlies en liep teveel achteruit waardoor het vertrouwen bij Bladella groeide. Toch wist Braakhuizen middels een prima aanval de marge weer op twee te brengen toen Kelsey Zainal op aangeven van Mike de Meij de 3-1 resoluut binnenschoot. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Bladella dat enigszins fortuinlijk kort voor rust een bedoelde voorzet achter doelman Youri v Tilburg zag ploffen, ruststand 3-2.

Enerverende tweede helft Beide ploegen speelden vol voor overwinning en zo ontspon zich een meer spannende dan goede tweede helft waarin beide ploegen kansen kregen en waar met name Braakhuizen verzuimde om de uitgespeelde kansen om te zetten in doelpunten en zo de wedstrijd te beslissen. Bladella rook bloed, bleef dus in de wedstrijd en was bij vlagen dicht bij de gelijkmaker.
Naarmate de eindfase aanbrak drong Bladella steeds meer aan en was het voor de Braakhuizen supporters billen knijpen bij enkele hachelijke situaties voor het doel van Braakhuizen doelman Youri v Tilburg.
Zoals wel vaker in het voetbal kregen de roodzwarten ver in blessuretijd het deksel op de neus, een verre bal werd door aanvoerder Ruud Leermakers doorgekopt naar een ploeggenoot die een paar meter buitenspel stond wat weggewuifd werd door scheidsrechter Manichand ondanks het vlagsignaal van assistent scheidsrechter Eric Sanders, uit diens voorzet wist Ruud Leermakers de 3-3 binnen te tikken. Opnieuw duur puntverlies voor Braakhuizen, uiteindelijk wel een terechte uitslag gezien het spelbeeld.

Opstelling Braakhuizen Thomas vd Valk (78e Joey Sweegers), Eric Joosten, Teun de Wit, Thijs Scheenloop, Ralf v Beek, Myron Jourdain, Mike de Meij, Romano ter Linden (86e Sammy Dirkx), Mitchel de Wit (18e Kelsey Zainal), Anthony de Haan en Youri v Tilburg.