Braakhuizen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

26 maart 2017 14:30

Dinter, M. van

Braakhuizen heeft een overtuigende 1-5 overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen Valkenswaard en houdt door dit resultaat aansluiting met de subtop.

Slechte start van de roodzwarten
Na het fluitsignaal van scheidsrechter van Dinter leek de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot een lastige klus voor de boeg te hebben. Braakhuizen was slordig had veel balverlies en moest voortdurend attent zijn wanneer spits Yilmaz werd aangespeeld, vaak door spelmaker Isbouts. Diezelfde Isbouts werd in het eerste half uur regelmatig gevonden door zijn ploeggenoten en stond vaak de basis van een aanval van Valkenswaard. Al in de 5e minuut ontstond zo de eerste kopkans voor Valkenswaard welke gepareerd werd door doelman Youri v Tilburg. In die beginfase maakten de roodzwarten met name verdedigend een kwetsbare indruk kwam echter langzaam maar zeker beter in het spel doordat ze feller waren in de duels en Valkenswaard had gewaarschuwd moeten zijn. In de 24e minuut was Ralf v Beek trefzeker na een goede aanval van Braakhuizen, hij stond echter buitenspel. Lang duurde het niet voordat Braakhuizen de Valkenswaard verdediging wist te verschalken, in de 27e minuut kwamen de roodzwarten op voorsprong via Mike de Meij, wederom na een goed lopende aanval. Braakhuizen had de zaakjes beter voor elkaar in de laatste fase van de eerste helft en leek in de 30e minuut op 0-2 te komen toen Mike de Meij een goed genomen vrije trap van Ralf v Beek achter doelman Baeten van Valkenswaard kopte, opnieuw werd het doelpunt geannuleerd na een vermeende overtreding. Lang hoefde de Braakhuizen aanhang niet te wachten op het 2e doelpunt, in diezelfde minuut haalde Anthony de Haan de trekker over en zette Braakhuizen verdiend op 0-2. Braakhuizen was in deze fase de baas op het veld en dat kwam tot uitdrukking in de 0-3 opnieuw via Anthony de Haan na een goede individuele actie, tevens ruststand.

Braakhuizen verder niet in de problemen Na rust werd al snel duidelijk dat het verzet van Valkenswaard gebroken was, de ploeg leek er niet meer in te geloven en omdat Braakhuizen geconcentreerd bleef voetballen liepen de roodzwarten gemakkelijk uit naar 0-5, via Romano ter Linden en topscoorder Anthony de Haan, alvorens Valkenswaard via Isbouts kort voor het eindsignaal de 1-5 eindstand op het scorebord zette.
Na twee mindere wedstrijden van Braakhuizen eindelijk weer een prima overwinning en kan de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot zich gaan opmaken voor de confrontatie met fc Eindhoven volgende week.

Opstelling Braakhuizen Robin Sweegers (68e Thomas vd Valk), Victor Akwunwa, Eric Joosten, Teun de Wit, Thijs Scheenloop, Ralf v Beek, Myron Jourdain, Mike de Meij (60e Ouis Sofiane), Romano ter Linden, Anthony de Haan en Youri v Tilburg