Braakhuizen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

9 april 2017 14:30

Jansen, D.J.L.

De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot heeft aan de uitwedstrijd tegen SBC drie punten overgehouden. In een niet al te beste wedstrijd was Braakhuizen SBC na negentig minuten met 1-3 de baas, en houdt door dit resultaat aansluiting met de subtop.

Gezapig potje

Beide ploegen begonnen afwachtend en niet echt geconcentreerd aan de wedstrijd. In deze beginfase had SBC een licht overwicht waar na zeven minuten een abrupt einde kwam toen Ralf v Beek op een prima pass van Mitchel de Wit de 0-1 aantekende.
Het duurde tot de elfde minuut voordat SBC voor het eerst gevaarlijk werd echter doelman Youri v Tilburg op haar weg vond. Een paar minuten later was het wel raak toen SBC speler v Heck weifelend uitverdedigen van Braakhuizen middels een hard schot afstrafte en de 1-1 op het scorebord zette. De wedstrijd was niet al te best, er werd veel balverlies geleden, met name Braakhuizen was verdedigend af en toe niet bij de les en SBC wilde wel maar maakte een tamme indruk. De ploeg uit Son kwam er slechts af en toe dreigend uit via van Kersbergen en Kuipers, het leverde geen echte kansen op. Na een half uur spelen werd Braakhuizen spits Anthony de Haan na een snelle uitbraak gevloerd binnen de zestien, hij schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen en legde hiermee de 1-2 ruststand vast

Braakhuizen redelijk eenvoudig naar de winst.
In de tweede helft werd Mitchel de Wit bij Braakhuizen vervangen door Thomas vd Valk, die na zijn mindere periode op de bank plaats moest nemen, hij revancheerde zich middels een prima invalbeurt. Braakhuizen bleef in deze tweede helft gemakkelijk op de been, zeker toen opnieuw Ralf v Beek Braakhuizen op 1-3 zette na goed storend werk van Braakhuizen spits Mike de Meij. SBC wilde wel kon echter maar zelden een vuist maken en als dat al lukte dan was doelman Youri v Tilburg een sta in de weg of stond het vizier niet goed afgesteld. Ook Braakhuizen liet een aantal kansen onbenut kwam echter nauwelijks in de problemen verder en dus was de 1-3 eindstand gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Beide ploegen speelden als gezegd niet hun beste wedstrijd, dat deed scheidsrechter Jansen wel, hij floot een prima wedstrijd.

Opstelling Braakhuizen Youri v Tilburg, Robin Sweegers, Joost v Kasteren, Victor Akwunwa, Teun de Wit, Ralf v Beek, Myron Jourdain, Mike de Meij (79e Sammy Dirkx), Romano ter Linden, Mitchel de Wit (46e Thomas vd Valk), Anthony de Haan