Wim Mennen.wie kent hem niet?

Wim Mennen.wie kent hem niet?

Braakhuizen VE1

-

RKVVO VE1

Competitie

2e klasse A

Datum

3 november 2018 16:00

Accommodatie

Onbekend

Wim Mennen, wie kent hem niet?

Normaliter schrijf ik op de zondagmorgen een wedstrijdverslag van de lelijke veteranen A ploeg van Braakhuizen, echter hebben de atleten jongstleden zaterdag niet gevoetbald en zullen de meeste atleten genoten hebben van een welverdiende  vrije dag.

 

Was er dan dit weekend aangaande de lelijke veteranen A ploeg van Braakhuizen dan helemaal niets te melden?

Zeker wel, immers stond in ieder geval de zaterdagavond in het teken van Wim Mennen, wie kent hem niet?

Wim, zeer gewaardeerd lid van de lelijke brigade van hoofdcoach Theo had in al zijn wijsheid besloten om zijn net zo lelijke ploeggenoten op een mooi feestje te trakteren, uiteraard niet zonder reden.

Wim gaat al effe mee bij Braakhuizen en dan met name bij de veteranen afdeling, hij is dit seizoen maar liefst 25 jaar actief lid, daarnaast is hij dit jaar ook 25 jaar getrouwd met zijn Rasjieda en is dochter Demi ook nog eens 25 jaar geworden, hoe mooi kan het bij elkaar komen.


25 jaar actief veteraan:

Hetgeen waar wij, de veteranen A ploeg van Braakhuizen vooral mee te maken hebben is het feit dat Wim naar eigen zeggen, dit jaar 25 jaar actief veteraan is, dit dient enigszins genuanceerd te worden.

Wim heeft een hele eigen invulling van het begrip “actief” en de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het woord actief een beetje uit zijn verband is gerukt.

Als je zoals Wim elke zaterdag je stinkende best doet, want dat doet ie, maar als dat vervolgens inhoudt dat je ongeveer 300 meter aflegt in een hele wedstrijd (daarbij geteld de afstand van kleedlokaal naar het veld en terug) dan is actief een iets te zware uitdrukking, past echter wel weer mooi bij zijn niet geringe lichaamsgewicht.

Daarnaast bezit Wim de positieve eigenschap dat hij het intelligentie niveau van zijn lelijke veteranen A ploeg enigszins ontstijgt en als gevolg daarvan altijd een eigen mening heeft, als je dit in een wat minder positief perspectief zou plaatsen zou je ook kunnen zeggen dat ie stront eigenwijs is.

Een mooi voorbeeld hiervan was de uitwedstrijd op 18 november 2017 bij Oirschot vooruit waarin Wim duidelijk een andere weg insloeg (hij was niet echt actief in deze wedstrijd) dan hoofd coach Theo had uitgestippeld hetgeen hem op nodige kritiek van zijn ploeggenoten kwam te staan.

Een wat recenter voorbeeld van Wim’s sportieve uitspattingen is de wedstrijd uit tegen EMK van 27 oktober jongstleden waarin wij plotseling een heel andere kant van onze Wim zagen, uiterst betrokken bij EMK en na de wedstrijd ook bijzonder geliefd bij de lelijke spelers van EMK.

De geelzwarten konden de inspanningen van Wim wel waarderen die op alle mogelijke manieren, ongewild waarschijnlijk, zijn stinkende best deed EMK in het zadel te helpen hetgeen uiteindelijk tot een klinkende 6-2 nederlaag leidde voor de lelijke veteranen A ploeg van Braakhuizen.


Echter kan je het begrip actief veteraan ook op een wat andere manier uitleggen, immers is Wim niet beroerd om hier en daar hand en spandiensten te verlenen, zo is hij met grote regelmaat te vinden als assistent scheidsrechter bij het eerste elftal, is hij ook heel  vaak scheidsrechter van dienst bij diverse elftallen van Braakhuizen, kortom zeer betrokken en actief.

En dus alle reden voor een mooi feestje voor een model veteraan, altijd tot in de puntjes gesoigneerd, netjes gekleed, ietwat ijdel, iets te klein gelet op zijn lichaamsgewicht, nooit te beroerd om her en der de helpende hand te bieden, de laatste tijd wat gehinderd door blessures en dus genoodzaakt de komende tijd af te zeggen, voorzien van nieuwe voetbalschoenen ondanks zijn belofte om te stoppen na dit seizoen en dus kan ik niet anders dan af sluiten met top deze keer goed gespeld.


Wim namens ons allen bedankt  en vergeet niet je hebt beloofd om te stoppen

PS Vooral niet alles serieus nemen.

Gr Ed en de lelijke veteranen A ploeg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!