Braakhuizen 1

2e klasse F

24 november 2019 14:30

T. (Teun) van Pelt

Braakhuizen moest vandaag op bezoek bij de koploper, Sparta 25 en leed daar uiteindelijk een ietwat geflatteerde 1-0 nederlaag door een doelpunt van Daan van Heijnsbergen in de 16e minuut.
De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot deed niets onder voor Sparta 25 en zal het gevoel hebben dat deze nederlaag vandaag absoluut niet nodig was geweest.

Braakhuizen sterk uit de startblokken.
Braakhuizen had een vliegende start, met veel inzet werd Sparta 25 vanaf het begin onder druk gezet en had zeker in de eerste twintig minuten weinig te vertellen.
Al in de 3e minuut veerde de roodzwarte aanhang op toen er hands werd gemaakt in de zestien op een voorzet van Robin Sweegers, echter wilde de man die daar over gaat er niks van weten en wuifde alle protesten van Braakhuizen weg.
In de 5e minuut kopte een verdediger van Sparta 25 in paniek de bal zomaar op de paal van het eigen doel en kwam de koploper goed weg, zeker toen de rebound ook maar net doel miste.
In de 13e minuut kon Mike de Meij net niet doeltreffend afronden na een goede individuele actie en in deze fase was het wachten op de openingstreffer, helaas voor Braakhuizen viel die zomaar aan de andere kant.
Sparta 25 werd slechts gevaarlijk via corners en vrije trappen en precies uit een corner schoot Daan van Heijnsbergen de weggeschoten bal gedecideerd tegen de touwen.
Vanaf de 25e minuut kwam de wedstrijd wat meer in balans en moest Braakhuizen’s Rick Frederiks de bal van de lijn halen om een grotere achterstand te voorkomen.
Kort voor rust waren de roodzwarten nog maar weer eens dreigend voor het Sparta doel en zagen in een scrimmage de bal een aantal keren geblokkeerd worden waardoor de rust bereikt werd met een minimale, op dat moment nauwelijks verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

Beide ploegen doen er alles aan om tot een goed resultaat te komen
De tweede helft werd gekenmerkt door veel strijd en maar zelden goed voetbal toch bleef de wedstrijd boeien omdat het spannend was met kansen voor beide teams.
Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de spartanen uiteraard meer ruimte omdat Braakhuizen meer risico moest gaan nemen om tot een goed resultaat te komen.
Echter was koploper vandaag ook niet echt in goeden doen want er waren zeker mogelijkheden om de score uit te bouwen en omdat dit niet gebeurde bleef het tot aan het eind spannend, echter kwam er geen verandering meer in het resultaat en zullen de roodzwarten balen van het verlies omdat er vandaag zeker meer in gezeten had.

Scheidsrechter : Teun van Pelt
Geel: Maarten Elsendoorn (Braakhuizen)