Braakhuizen 1

2e klasse F

27 oktober 2019 14:30

T.A.L. (Thijs) Renders

Braakhuizen mag opnieuw drie punten bijschrijven dankzij een nipte overwinning op Rood Wit Veldhoven.

De overwinning kwam pas in de blessuretijd tot stand, dankzij een doelpunt van Mike de Meij gingen de roodzwarten met een 2-3 overwinning aan de haal.

Beiden ploegen tonen in de eerste helft hun goede wil maar haalden maar zelden het gewenste niveau.

De beginfase was voor Braakhuizen waarbij de roodzwarten wat beter voor de dag kwamen dan Rood Wit Veldhoven.

In de 10e minuut kwam Roy Olislagers namens Braakhuizen een teenlengte tekort na een goede voorzet van ploeggenoot Ibrahim Sanatci, kort hierna kon Anthony de Haan niet afronden na een goede pass van Rick Frederiks en leek Braakhuizen op de goede weg.

Toen Mike de Meij in de 16e minuut, na een prima steekpass van Anthony de Haan alleen voor doelman Mark Smulders van Rood Wit verscheen leken de roodzwarten op  voorsprong  te komen, echter kwam de doelman van de Veldhovenaren als overwinnaar uit de strijd en hield zijn ploeg op 0-0.

Hierna nam Braakhuizen, zo leek het wat gas terug en ging het tempo omlaag wat de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede kwam.

Beide ploegen kwamen nog tot twee kansen, namens Braakhuizen produceerde Mike de Meij een goed schot wat voorlangs ging en wachtte Roy Olislagers te lang met zijn doelpoging om succesvol te kunnen zijn, daarentegen knalde Jordy Maes namens Rood Wit snoeihard op de lat. Bij de tweede kans voor Rood Wit was wel raak toen Imad El Bali kort voor rust het meest attent bij een lage voorzet, hij zorgde voor de 1-0 ruststand.

Niveau van de tweede helft niet veel beter

Beide ploegen wilden wel konden echter de toeschouwers maar zelden boeien totdat Mike de Meij in de 57e minuut zijn ploeg op gelijke hoogte bracht na slecht uitverdedigen van Rood Wit.

Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was het doelpunt van Ibrahim Sanatci die met een fabelachtige voetbeweging via zijn hak een goede pass van Myron Jourdain  over de doelman lobte en Braakhuizen op 1-2 zette.

Kort hierna kwam Rood Wit op 2-2 door Jordy Maes en leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, wat gezien het spelbeeld een logische eindstand zou zijn, totdat Mike de Meij in blessuretijd de winnende binnenschoot en Braakhuizen zodoende haar tweede overwinning op rij bracht.

Scheidsrechter: Thijs Renders

Geel: Marijn Franse, Jan van Hout, Rheda El Bekkali (Rood Wit V)