Winde 1 B
5667AX
GELDROP
tel. 040-2855822

Braakhuizen heeft thuis een flinke nederlaag moeten incasseren tegen de Valk, een nederlaag die best hard zal aankomen daar er lange tijd geen vuiltje aan de lucht leek voor de roodzwarten.

Toch gaf het scorebord na negentig minuten 2-5 aan.

Anders dan de uitslag doet vermoeden was er van veel krachtsverschil geen sprake, beide ploegen speelden om te winnen, waren in fases slordig waardoor zich een levendige wedstrijd ontspon.

In die beginfase waren de roodzwarten net iets slagvaardiger dan de geelzwarten en het was dan ook niet zo vreemd dat Braakhuizen op voorsprong kwam.

In de 15e minuut wist Rik Fredericks met een goede voorzet Braakhuizen spits Bob vd Ven te bereiken die onberispelijk binnen kopte en Braakhuizen daarmee op 1-0 zette.

Na deze treffer leek er bij Braakhuizen wat gemakzucht in te sluipen waardoor de Valk wat kleine kansjes kreeg.

Braakhuizen bleef grossieren in slordig balverlies en leidde zodoende de verdiende gelijkmaker van de Valk in, de Valk rook bloed en ging voor meer hetgeen leidde tot een tweetal goede kansen voor de ploeg uit Valkenswaard.

Uiteindelijk wist de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot verder zonder kleerscheuren de rust te halen en was de 1-1 stand een juist beeld van de eerste helft.

Waarschijnlijk had trainer Jeroen vd Schoot zijn manschappen in de rust flink toegesproken want de roodzwarten begonnen goed aan de tweede helft.

In de 34e minuut werd het 2-1 voor de thuisploeg, Rik Slaats strafte slecht uitverdedigen van de doelman van de Valk met een bekeken schot resoluut af en leken de roodzwarten aan deze wedstrijd in ieder geval punten over te houden.

Niets was echter minder waar, evenals in de eerste helft, na het openingsdoelpunt van Braakhuizen viel de ploeg ver terug.

Het spel was fantasieloos, slordig en ook wist Braakhuizen de spitsen maar mondjesmaat te bereiken.

De Valk profiteerde hier optimaal van en wist uit twee aan hen toegekende penalty’s in de 64e en 66e minuut de wedstrijd compleet om te draaien.

Braakhuizen was hierna het spoor helemaal bijster en het was dan ook niet zo raar dat de Valk in de 75e minuut de wedstrijd op slot gooide door de 2-4 te maken.

De valk voetbalde veel  gemakkelijker en Braakhuizen was niet bij machte om er nog een slotoffensief uit te gooien en tot overmaat van ramp werd het ook nog 2-5 via een goed uitgespeelde aanval.

Braakhuizen leed en daar leek het grote delen van de wedstrijd niet op, alsnog een verdiende nederlaag en dat had de thuisploeg voor een belangrijk gedeelte aan zichzelf te wijten.

Scheidsrechter: Jos Peeters
Geel: Maarten Elsendoorn (Braakhuizen)
Braakhuizen: 2. Brian Driessen, 3. Christian Messerschmidt, 4. Maarten Elsendoorn, 5. Rick Frederiks, 8. Rik Slaats, 10. Mohamed Amezziane (21. Alain Plaum), 11. Bob van de Ven, 12. Ibrahim Sanatci (9. Ryan Maas), 15. Mohammed Azzarfani, 17. Oisin van Lier (14. Emre Ozer), 23. Youri van Tilburg
de Valk: 1. Dennis Verhoeven, 2. Dion Vermeulen, 3. Max Manche, 5. Wouter van Son, 7. Cas Kuipers (11. Max Leidelmeijer), 8. Koen van Steensel, 10. Joran Vermeulen (22. Brian Vermeer) , 17. Ferre Devos, 21. Luuk Broers (12. Miel Senders), 23. Aart Verberne, 25. Robin Smets