BEEK EN DONK
tel. 0492-465162

Braakhuizen moest vandaag op bezoek bij Sparta 25 in Beek en Donk.

Vooraf een lastige opgave voor de roodzwarten, daar  Sparta 25 deze competitie nog ongeslagen is.

In een wedstrijd die tot het eind toe spannend bleef en waarin genoeg gebeurde behield Sparta 25 haar ongeslagen status door Braakhuizen met 2-1 terug te wijzen.

Sparta 25 begint voortvarend aan de eerste helft.

Sparta 25 startte het best door hoog druk te zetten en Braakhuizen zodoende in de problemen te brengen.

In deze beginfase namen de roodzwarten veel risico met hun opbouw doordat Sparta 25 er kort op zat, echter kwam de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot de beginfase ongeschonden door.

De wedstrijd werd in deze beginfase gekenmerkt door veel overtredingen doordat beide ploegen met maximale inzet speelden en daarbij het duel niet schuwden.

Scheidsrechter Vereijken moest alle zeilen bijzetten om een en ander in goede banen te leiden en deed een aantal behoorlijke overtredingen af zonder gele kaart.

Ondanks het feit dat Braakhuizen onder druk stond wist Sparta 25 niet veel kansen uit te spelen, het bleef beperkt tot een kans voor Daan van Heijnsbergen in de 6e minuut echter was Braakhuizen doelman Youri van Tilburg op zijn post.

Toen het begin offensief van Sparta 25 wat wegebde kreeg Braakhuizen wat meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in een kans in de 24e minuut  voor Christian Messerschmidt, hij kopte uit een corner goed in echter was doelman Bram Werdens ook op zijn post.

De wedstrijd golfde op en neer, er was regelmatig oponthoud vanwege  behoorlijk wat overtredingen van beide kemphanen.

In de 28e minuut kwam Sparta 25 er goed uit  en teisterde Stan vd Ven het houtwerk, Braakhuizen kwam goed weg.

Kort voor rust kwam Mohammed Azzarfani nog tot een klein kansje, zijn inzet was te slap om de doelman te verschalken en dus gingen beide ploegen na een enerverende  en rommelige eerste helft rusten met een 0-0 stand.

Tweede helft, opnieuw veel inzet en weinig goed voetbal.

Beide ploegen gingen tot het uiterste om een goed resultaat te behalen en in de 57e minuut leek Braakhuizen de eerste die het verschil kon maken in deze wedstrijd.

Na een goede aanval, waarbij Ibrahim Sanatci met een goede pass Mohammed Amezziane wist te bereiken, was Rik Slaats er als de kippen bij om de voorzet van Mo binnen te werken.

Dit was het sein voor Sparta 25 om nog maar eens een keer aan te zetten en wist het binnen 5 minuten de wedstrijd om te keren, eerst was Hajema in de 66e minuut succesvol en drie minuten later tekende Cleutjens voor naar later bleek de winnende treffer.

Het was typisch zo’n wedstrijd die alle kanten op kon, lang niet altijd goed voetbal niet al teveel kansen, behoorlijk wat overtredingen en uiteindelijk trok Sparta 25 aan het langste eind.

Jammer voor Braakhuizen, de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot had met een klein beetje geluk en gezien het spelbeeld wel een punt verdiend, maar dat zeg ik als Braakhuizen supporter.

Kortom een kleine nederlaag vandaag, maar voldoende aanknopingspunten voor de volgende inhaalwedstrijd op donderdag 04-11-2021 aanvang 20.00 uur thuis tegen Hilvaria.