Braakhuizen behaald knappe overwinning uit bij Blerick.

Braakhuizen 1

Mannen zondag, 1, 2e klasse F

29 november 2015 14:30

Werff, R.C.P van der

Braakhuizen heeft in de uitwedstrijd tegen Blerick op overtuigende wijze, met name in de 2e helft een klinkende 1-5 overwinning behaald.

Het zag er na de 1e helft niet naar uit dat de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot vanmiddag 3 punten zou meenemen naar Geldrop.
Toch startten de roodzwarten het best, de ploeg was op een aantal plaatsen gewijzigd, zo speelde Nyron Wau in de spits en was er een basisplaats voor Rudi Leijten, met als gevolg dat Tim vd Akker een linie terugzakte.
Daarnaast was er de terugkeer van de langdurig geblessseerde Teun de Wit in het hart van de defensie en startte Robin Sweegers ook in de basis als vleugelverdediger.

De wijzigingen wierpen hun vruchten af, zo bleek al in de 8e minuut toen Rudi Leijten op fraaie wijze de bal uit een corner achter doelman Franck Dekker werkte en Braakhuizen op 0-1 voorsprong zette.
Na deze treffer nam Blerick langzaam maar zeker het initiatief over en was diverse malen gevaarlijk voor het doel van Evert Hameeteman.
De ploeg uit Blerick beschikt met name voorin over veel lengte en was dan ook vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten.
Braakhuizen bleef echter wonderwel op de been deels door goed ingrijpen van de Braakhuizen doelman, deels door slechte afronding van Blerick voorwaartsen.
Toch kwam Blerick kort voor rust zeer verdiend op gelijke hoogte middels een doelpunt van Robert Willemse, die een aantal minuten daarvoor zijn prima vrije trap via de paal het doel zag missen, ruststand 1-1.

Wat er precies in de rust gebeurde is niet bekend, maar de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot kwam geweldig uit de kleedkamer, greep direct het initiatief en stond dat niet meer af.
Via een prima inzet en bij vlagen aardig positie spel dicteerden de roodzwarten de wedstrijd en wisten Blerick terug te dringen op eigen helft.
Met name Tim vd Akker en Robin Sweegers hadden prima actie’s in huis echter werden deze nog gemist.
In de 61e minuut wisselde trainer Jeroen vd Schoot, hij bracht Joey v Hoof in de ploeg voor Ibrahim Sanatci.
Braakhuizen moest ondanks het veldoverwicht beducht blijven op de uitvallen van Blerick, de ploeg uit Venlo hanteert veelal de lange bal op hun spitsen maar de Braakhuizen defensie onder aanvoering van Remon Bruinen stond als een huis in de 2e helft en gaf nauwelijks kansen weg.
In de 65e minuut was het dan zover, wat zich de hele 2e helft al aftekende werd bewaarheid, Nyron Wau rondde prima af na een goede voorbereidende actie van Tim vd Akker en zette Braakhuizen verdiend op voorsprong.
Een paar minuten later bewees Nyron Wau opnieuw zijn waarde als spits voor de ploeg, hij reageerde attent na een prima actie van Rudi Leijten en tikte de 1-3 binnen.
In de 84e minuut moest Thomas vd Valk, die heel wat meters maakte in dienst van de ploeg noodgedwongen het veld verlaten na een fikse botsing, hij werd vervangen door Thijs Scheenloop.
Bijna in dezelfde minuut had Engin Ozer een splijtende pass in huis op Nyron Wau, die op fraaie wijze met buitenkant voet de 1-4 op het scorebord zette.
Kort voor tijd kwam invaller Joey van Hoof goed door op de rechterkant na een goede passeeractie, had een prima voorzet in huis, helaas kon Thijs Scheenloop zijn kopbal net niet genoeg richting meegeven waardoor het 1-4 bleef.
Kort voor tijd werd het dan toch nog 1-5 door een boogbal van Tim vd Akker die zijn goede wedstrijd bekroonde middels deze fraaie treffer.

Ongetwijfeld hebben de roodzwarten zelfvertrouwen opgedaan in de met name hele goede 2e helft onder moeilijke omstandigheden en kunnen ze met vertrouwen uitzien naar de confrontatie met streekgenoot Heeze.