Zwaarbevochten overwinning voor Braakhuizen

Mannen zondag, 1, 2e klasse F

6 december 2015 14:30

Cock, R.N. de

Braakhuizen heeft in de thuiswedstrijd tegen Heeze de punten in Geldrop gehouden, makkelijk ging het zeker niet.

Vriend en vijand waren het na de wedstrijd wel eens, Braakhuizen had met de kostbare 2-1 overwinning iets teveel gekregen, daar Heeze gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd een licht veldoverwicht had en de meeste kansen uitspeelde.
Daar maalde in het Braakhuizen kamp echter niemand om toen scheidsrechter de Cock na 90 minuten de wedstrijd affloot.
Er gebeurde in deze derby van alles, de vele toeschouwers hebben zich niet verveeld, zagen twee teams die vol voor de overwinning speelden en daarbij af en toe het randje van het toelaatbare opzochten.
De belangen waren voor beide ploegen groot, immers bij een overwinning zou de afstand tot de laatste plekken op de ranglijst wat groter worden.
Als gezegd de wedstrijd ontbrandde direct vanaf de 1e minuut, er werd strijd geleverd, er werden behoorlijk wat overtredingen gemaakt, zodanig dat scheidsrechter de Cock zijn handen vol had aan beide kemphanen, dit overigens behoudens een enkele situatie prima deed.
Braakhuizen en Heeze deden niet veel voor elkaar onder, waarbij opgemerkt moet worden dat Braakhuizen moeite had spits Nyron Wau te bereiken waardoor de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot met name gedurende de 1e helft met grote regelmaat balverlies leed en Heeze de bovenliggende partij was.
Toch zitten de roodzwarten momenteel in een goede fase, conditioneel zit het wel snor bovendien zijn de spelers niet te beroerd voor elkaar door het vuur te gaan en kunnen het op deze manier elke tegenstander moeilijk maken.
Ook Heeze beet zich stuk op de onverzettelijkheid en inzet van Braakhuizen en moest ondanks het lichte veldoverwicht en de betere kansen genoegen nemen met een 0-0 ruststand.

Kort na rust moest Engin Ozer met een blessure naar de kant, hij werd vervangen door Thijs Scheenloop.
De wedstrijd golfde op en neer en kende in de 56e minuut een hoogtepuntje voor Braakhuizen, uit een goed genomen vrije trap van Nyron Wau schoot Tim vd Akker prima in en reageerde Thijs Scheenloop het meest attent door de rebound resoluut in te schieten waardoor Braakhuizen op voorsprong kwam.
Dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was, was voor de meeste toeschouwers wel duidelijk en werd werkelijkheid in de 77e minuut toen een vrije trap van Ad Snoeijen zomaar door iedereen gemist werd en bij de 2e paal binnenviel, waardoor Heeze verdiend op 1-1 kwam.
Er zijn van die wedstrijden die eigenlijk geen winnaar verdienen, Braakhuizen tegen Heeze was er zo een, ware het niet dat Thomas vd Valk daar een andere mening over had.
Pas 20 jaar, een toonbeeld van gedrevenheid, af en toe nog een verkeerde keuze makend, echter nooit verzakend, maakte in de 87e minuut een prima keuze toen hij besloot een afgeslagen bal vanaf een meter of 30 op goal te schieten, de bal plofte achter doelman Vincent Jansen in het doel en de zege voor Braakhuizen was een feit .

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Cock leek het wel alsof de roodzwarten kampioen waren geworden, zo groot was de ontlading.

De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot kon terugzien op een goede wedstrijd, waarin niet altijd even goed werd gevoetbald, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd middels een voorbeeldige wedstrijd mentaliteit en ongetwijfeld heeft het zelfvertrouwen een flinke boost gehad, hetgeen van pas zal komen in de uitwedstrijd tegen koploper Rood wit Veldhoven volgende week zondag.