Nederlaag voor Braakhuizen tegen Someren.

Scheidsrechter

Hurk, J. van den

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond voor de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot de 1e wedstrijd na de winterstop op het programma.
Gezien de resultaten in de laatste weken voor de winterstop waren de verwachtingen hooggespannen.
Vandaag echter bleek dat de roodzwarten nog een eindje verwijderd zijn van de vorm voor de winterstop en moesten lijdzaam toezien hoe Someren redelijk eenvoudig won.

Braakhuizen waar Engin Ozer, Thijs Scheenloop en Robin Sweegers ontbraken, begon goed aan het duel en kreeg wat halve kansen waaronder een vrije trap van Nyron Wau die ternauwernood van de lijn kon worden gehaald.
Na de beginfase nam Someren het heft in handen en bleek zeer effectief in het benutten van kansen, in de 18e minuut werd de eerste de beste kans tot doelpunt gepromoveerd.
Vanaf dat moment deelde Someren de lakens uit en het was dan ook niet zo vreemd dat Someren in de 30e minuut de voorsprong via Ravid Kochavi verdubbelde, hij kreeg alle tijd om uit te halen en zette de 2-0 voorsprong op het scorebord.
Teveel spelers van Braakhuizen haalden niet het vereiste niveau om Someren ook maar enigszins in verlegenheid te brengen, toch slaagde de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot erin kort voor rust de spanning terug te brengen.
Aanvoerder Tijn v Vlerken bekroonde een goede actie van hem aan de rechterkant enigszins onbedoeld met de 1-2, kort hierna floot scheidsrechter vd Hurk voor de rust en kon Braakhuizen nog hopen op een goed resultaat.

Trainer Jeroen vd Schoot wisselde centrale verdediger Teun de Wit en bracht spits Niels v Gemert in de ploeg die na een langdurige blessure zijn rentree maakte, hierdoor zakte Nyron Wau een linie terug nam Nuelson Wau zijn positie als laatste man in.
De wissel leek effect te sorteren, braakhuizen voetbalde beter en met meer overtuiging, was echter niet in staat echte kansen uit te spelen.
Someren liet Braakhuizen uitrazen en nam na een kwartier de regie weer in handen, hetgeen diverse kansen opleverde.
In de 71e minuut beslisten de blauwwitten de wedstrijd middels Salim Zeroual, hij schoot de 3-1 achter doelman Hameeteman, tevens de eindstand.
Braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot bracht in de 2e helft nog Maurice v Hoof en Joey v Hoof in de ploeg voor respectievelijk Ibrahim Sanatci en Tim vd Akker.

Ondanks het feit dat het voetballend allemaal beter kan en zal moeten kan de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot geen verwijt worden gemaakt als het op inzet aankomt, echter was dit vandaag niet voldoende om Someren te doen wankelen en zal de knop om moeten met het oog op de komende wedstrijd volgende week  thuis tegen Marvilde.