Braakhuizen neemt afscheid van de 2e klasse met een 0-2 nederlaag tegen sv Blerick.

Braakhuizen 1

0 - 2

Blerick 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse F

16 mei 2016 14:30

Ooms, N.A.

Behalve prestige stond er vandaag voor de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot niets meer op het spel.
In de eerste confrontatie van het seizoen boekten de roodzwarten in Blerick een ruime 1-5 overwinning, echter is Braakhuizen de laatste maanden geen schim meer van de ploeg van voor de winterstop, en dus moet het een stapje terug doen.
Ook vandaag geen overwinning voor Braakhuizen, ondanks het feit dat ook Blerick niet haar beste dag had en ondanks het feit dat de beste kansen voor Braakhuizen waren.
De wedstrijd begon rommelig waarbij Blerick het meeste balbezit had, Braakhuizen echter de eerste kans van de wedstrijd kreeg in de persoon van Romano ter Linden na een goede voorzet van Tijn v Vlerken kopte hij rakelings over.
Het wedstrijdbeeld veranderde maar weinig, Blerick had een veldoverwicht had moeite om kansen uit te spelen en Braakhuizen leek ongeschonden de rust te kunnen halen, tot aan de 40e minuut toen onnodig balverlies de openingstreffer van Blerick inleidde.
Thomas vd Valk werd omringd door tegenstanders aangespeeld, onder druk gezet, leed balverlies wat als gezegd de 0-1 betekende, tevens ruststand.

De 2e helft kende wat Braakhuizen betreft een korte opleving waarin de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot bij vlagen aardig voetbalde en twee prima kansen kreeg om de stand gelijk te trekken, helaas schoot Ibrahim Sanatci in kansrijke positie hoog over en zag Thomas vd Valk zijn inzet op fraaie wijze door doelman Decker gestopt worden.
De wedstrijd ging richting het eindsignaal zonder veel hoogtepunten, behalve die in de 78e minuut toen Driessen namens Blerick de 0-2 eindstand vastlegde als gevolg van de ruimte die Braakhuizen weggaf om op gelijke hoogte te komen.
Kort voor het einde zag invaller Maarten Elsendoorn zijn 2e gele kaart en kon dus vertrekken.
Jammer was wel dat scheidsrechter Ooms strak volgens de regels floot en hier en daar wat gemakkelijk gele kaarten uitdeelde in een wedstrijd waarin nagenoeg niets gebeurde.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ooms was de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot een illusie armer maar hopelijk een ervaring rijker en gaan de roodzwarten volgend seizoen weer uitkomen in de 3e klasse.